De Drie Ringen Blond

De Drie Ringen Blond

De Drie Ringen Zilver

De Drie Ringen Zilver

De Drie Ringen Stadsbier

is een heerlijke Kolsch uit Amersfoort.
€ 3,09
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
SKU
De Drie Ringen Stadsbier
  • Koop 6 voor
    € 2,93
    en bespaar 5%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
EAN 8720589538054
Merk De Drie Ringen
Percentage alcohol 5.5 %
Verpakking Bier Fles
Biersoort Lager
Ideale drink temperatuur
Land van herkomst Nederland
Stad van herkomst Amersfoort
Vanaf wanneer op de markt 2021
inhoud 33 cl
geadviseerd glas teku
Geadviseerd eten Zoet Kaasje, Jong Kaasje, Mild Kaasje, Gegrilde Kip, Gekruid Oosters Eten, Geroosterde Groenten, Walnoten
kleur Bleek
Smaakprofiel Fris
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) 4
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) 2
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) 1
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) 4

stadsbrouwerij Amersfoort De Drie Ringen Stadsbier - Kolsch - 33cl fles

Stadsbier:
Stadsbier van de Amersfoortse Stadsbrouwerij De Drie Ringen is een gemakkelijk, goudgeel en fris Kölsch bier. Stadsbier is niet gebonden aan de seizoenen en dus het hele jaar door te verkrijgen (5,5 % alc)


De Drie Ringen:
Al ruim 30 jaar brouwt de Stadsbrouwerij De Drie Ringen op een ambachtelijke wijze in Amersfoort haar bieren. Hieronder kunt u kort lezen hoe dat proces stap voor stap verloopt. Maar uiteraard kunt u het beter bij ons in de Brouwerij ervaren. Tussen de koperen ketels en omringd met heerlijke geuren is dat een unieke ervaring.


Schroten
Na het inkopen van de benodigde ingrediënten, wordt de mout "geschroot" (grof gemalen). Mout is gekiemde gerst. Door het schroten valt de mout uit elkaar in kaf (de vliesjes van de oorspronkelijke gerstkorrel) en grof meel (gemalen gerstkorrel).


Maïschen
Vervolgens wordt het schroot in de brouwketel gestort en vermengd met warm water. Er ontstaat nu een soort pap, ook wel "beslag" genoemd. Het beslag wordt nu in twee stappen opgewarmd, waardoor de enzymen, die ontstaan zijn door het kiemen van de gerst, het zetmeel omzetten in suikers en de eiwitten opgelost worden. Het zogenaamde "maïschen".


Klaren/spoelen
Het warme beslag gaat in de klaringskuip. Dit is een filtratieproces. De wort wordt hier gescheiden van het kaf en afgetapt. De rest van de suikers wordt eruit gespoeld met water. Wat overblijft heet bostel. Vroeger werd het gebruikt als diervoeding. Als gevolg van strengere regelgeving gaat het tegenwoordig met het afval mee.​


Koken
De wort gaat naar de ketel, waar het gekookt wordt. Na 10 minuten koken wordt er hop toegevoegd voor smaak, geur en sterilisatie. Het brouwsel wordt nu doorgekookt. Tijdens het koken gebeuren er een aantal dingen. De bacteriën worden gedood. Door het verdampen van het water komt er naar verhouding steeds meer suiker in de vloeistof. De concentratie suiker na het koken wordt het stamwortgehalte genoemd. Dit wordt uitgedrukt in graden Plato. Hoe hoger dat stamwortgehalte is, hoe hoger het alcoholpercentage kan worden.


Koelen
De vloeistof wordt nu overgepompt naar de Whirlpool(ned. slingerton). Hier worden de eiwitten eruit gehaald. Door middel van een warmtewisselaar wordt de vloeistof snel afgekoeld van 100° naar 24° celcius voor een optimale gisting en om besmetting te voorkomen. Hiernaast wordt er zuurstof toegevoegd om het groeien van de gist te bevorderen.


Gisten
Na toevoeging van de gist begint de hoofdgisting. Dit gebeurt in open bakken Om meer smaak aan het bier te krijgen wordt de vloeistof vervolgens voor de nagisting overgepompt naar de lagertanks. Dit zijn afgesloten tanks die er ook voor zorgen dat het koolzuur dat tijdens de nagisting ontstaat, niet kan ontsnappen en in het bier blijft.


Lageren
In de gekoelde lagertanks rust en rijpt het bier alvorens het in fusten wordt overgepompt of in flessen wordt gebotteld. 


Bottelen
Het bottelen van de flesjes wordt door de brouwerij in licentie uitbesteed aan een externe bottelarij. De zeer hoge investeringen die een bottelmachine met zich meebrengt, zijn op deze manier te vermijden. De fusten worden direct vanuit de gisttank in de brouwerij afgevuld. De bok gaat op fust.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:De Drie Ringen Stadsbier
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.