St. Bernardus Tripel

St. Bernardus Tripel

St. Bernardus Abt 12 6 liter

St. Bernardus Abt 12 6 liter

St. Bernardus Abt 12

is een zeer bekende en overheerlijke quadrupel uit Watou (belgie)

Advice Price: € 0,00
€ 2,59
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Bernardus Abt 12
  • Koop 6 voor
    € 2,47
    en bespaar 5%
  • Koop 12 voor
    € 2,34
    en bespaar 10%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
EAN 54079021
Merk st. Bernardus
Percentage alcohol 10.0 %
Verpakking Bier Fles
Biersoort Quadrupel
Ideale drink temperatuur 10°
Land van herkomst Belgie
Stad van herkomst Watou
Vanaf wanneer op de markt 2000
inhoud 33 cl
geadviseerd glas teku
Geadviseerd eten Mild Kaasje, Oude Kaas, Chocolade, Karamel, Toffee, Walnoten, Zoet Desert, Asperges
kleur Donker Bruin
Smaakprofiel krachtig, rijk
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) 7
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) 7
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) 1
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) 1

st. Bernardus quadrupel - 33cl fles

Quadrupel:
St.Bernardus Abt 12 wordt aanzien als één van de beste bieren ter wereld en is dan ook het paradepaardje van onze brouwerij, de absolute top in de hiërarchie van de St. Bernardus bieren. Het is gebrouwen in de klassieke ‘Quadrupel’ stijl volgens het originele recept uit 1946.


Brouwerij Sint Bernardus:
De brouwerij werd in 1946 opgericht door Evarist Deconinck die sinds de jaren dertig de kaasmakerij in Watou van de paters Trappisten van de Abdij op de Katsberg (Noord-Frankrijk) overgenomen had. Hij had een contract afgesloten met de paters Trappisten van de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren, die besloten hadden hun bier niet meer zelf verder te commercialiseren. De Poolse meesterbrouwer van de Abdij van Westvleteren stapte mee over naar de nieuwe brouwerij waar voortaan het bier Sint-Sixtus gebrouwen werd. In de abdij werd enkel nog kleinschalig gebrouwen voor eigen gebruik. In 1959 besliste Deconinck om de productie van kaas te stoppen en zich volledig toe te leggen op het brouwen. Begin jaren zestig stapte zijn schoonzoon Guy Claus in de brouwerij in in 1962 werd de licentie voor het brouwen van het trappistenbier voor 30 jaar verlengd. In 1992 werd deze overeenkomst stopgezet omdat de Trappistenbrouwerijen beslist hadden dat enkel bieren gebrouwen binnen de muren van de abdij het Authentic Trappist Product label kregen. De bieren werden door de brouwerij volgens de originele recepten verder gebrouwen onder de naam St. Bernardus. De drie bestaande (pater 6, prior 8 en abt 12) werden uitgebreid met St. Bernardus Tripel. Omdat Guy Claus de pensioengerechtigde leeftijd naderde werd een geschikte opvolger gezocht en gevonden in Hans Depypere. Er werden nieuwe bieren aan het gamma toegevoegd, Watou Tripel, St. Bernardus witbier en Grottenbier (de laatste twee ontwikkeld in samenwerking met Pierre Celis).

Deze prijs is inclusief 10ct. statiegeld.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:St. Bernardus Abt 12
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.