Brouwerij De Twee Leeuwen

Brouwerij De Twee Leeuwen
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Brouwerij De Twee Leeuwen

Zo af en toe heb je geluk in je eeuwige zoektocht naar schitterende bier drink locaties. Deze ervaring hadden de mannen van speciaalbierkoning.nl toen zij begin 2021 het proeflokaal van brouwerij de twee leeuwen binnen liepen. Wat een onwijs gave locatie! Dit kon bijna alleen maar kon leiden tot een verdere samenwerking. Na het proeven van het lekkere blonde bier van de twee leeuwen waren de mannen van speciaal bierkoning helemaal om. vanaf dat moment wordt de unieke collectie van De Twee Leeuwen via speciaalbierkoning.nl en via de bierwinkel in Eindhoven aan de man gebracht.  

Waar Evert-Jan zijn horeca-ervaring opdeed op de Hotelschool, brouwt Nico al bier sinds zijn 17e, waarmee hij verschillende prijzen in de wacht sleepte. Vanuit een passie om recepten te ontwikkelen, te experimenteren met Belgische bieren en bieren naar eigen smaak te brouwen, ontstond onze vriendschap en het concept voor De Twee Leeuwen. Met de Belgische klassieke basis van Nico en de Hollandse roots van Evert-Jan, brouwen we traditionele bieren met een modern sausje. Zo kwam ook ons logo tot stand: een combinatie van de leeuw op de Nederlandse en op de Vlaamse vlag.  
 
Het bierbrouwen deden wij altijd als gastbrouwers bij andere brouwerijen, maar onze werkzaamheden verschoven steeds meer naar de verkoop van ons bier. We willen weer terug naar de basis: het brouwproces. En dat is gelukt! In 2018 hebben wij, met dank aan onze crowdfunders, onze eigen brouwerij met proeflokaal gecreëerd in Raamsdonksveer. 

Hier brouwen wij klassieke en eigentijdse bieren op onze 6,2hl installatie.

De locatie voor de brouwerij en het proeflokaal is een oude bakkerij (1900) en later snackfabriek in Raamsdonksveer. De industriële look van de oude fabriek hebben we behouden, bijvoorbeeld door de oude ketels deels te hergebruiken en het oude metselwerk weer zichtbaar te maken. Het interieur is modern en robuust, met lange houten tafels en vintage meubilair. Zo willen we van De Brouwfabriek een sfeervolle en gezellige plek maken waar iedereen in de omgeving op vrijdagmiddag naartoe trekt, om een bijzonder biertje te proeven met vrienden. In het proeflokaal, tussen de brouwketels of op het terras met loungeruimte in de zon.  
 

 

Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.