Wat is speciaalbier? Dat is een goede vraag. Dit is hoe wij het zien.

Wat is speciaalbier?

Er is gek genoeg geen duidelijke definitie van speciaalbier. Vaak maken we onderscheid tussen pils en speciaalbier. Met speciaalbier bedoelen we dan al het bier dat geen pils is.

Wat is pils?

Pils is het bier dat in Nederlands van oudsher het meest wordt gedronken. Vaak zagen we dit daardoor als het standaard bier. Bestel je in de kroeg een biertje, dan is het meestal een pilsje dat je krijgt. Steeds vaker gaan we echter speciaalbier drinken. Pils heeft altijd een kleur die we als goudgeel omschrijven. Het alcoholpercentage ligt ongeveer tussen de 4 en 5. De meeste pilseners hebben een alcoholpercentage van 5. Pils is over het algemeen toegankelijker dan de meeste speciaalbieren. Het heeft een minder uitgesproken smaak en is meestal minder bitter. Het is echter niet zo dat pils een makkelijk te brouwen bier is. Ook zijn er veel pilseners met een hele lekkere smaak.

Wat is dan speciaalbier?

De naam speciaalbier is bedacht om al het bier dat geen pils is te omschrijven. In de jaren tachtig waren het vooral de Belgische speciaalbieren die populair waren. Tegenwoordig zijn er juist ook in Nederland heel veel kleine en grote brouwerijen die heerlijk speciaalbier maken. Speciaalbierkoning.nl probeert de beste bieren bij elkaar te brengen in deze wenshop.

Wat is craftbier?

Als we het over craft bier hebben is dat bier dat op ambachtelijke of traditionele wijze wordt gebrouwen. Omdat dit vaak kleinschaliger gebeurt zijn het ook de kleinere en vaak onafhankelijke brouwerijen die dit doen. Wij associëren het daarom vaak met bier dat nog echt met passie is gebrouwen in kleinere batches. Er kan hier daarom mee geëxperimenteerd worden. Dit zorgt voor unieke bieren. Speciaalbierkoning werkt daarom heel graag samen met de brouwers die zorgen voor dit heerlijke “craft beer”.

Wat maakt speciaalbier zo een speciaal bier?

Bier is van zichzelf natuurlijk al speciaal. Er zijn heel veel verschillende types speciaalbier. Denk bijvoorbeeld aan de bekendere soorten zoals een blond bier een IPA een dubbel of een tripel. Wil je echt iets speciaals proberen en ben jij een ervaren speciaalbierdrinker? Bekijk dan ook zeker eens de barrel aged bieren.

Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.