Hert Bier

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hert Bier en speciaal bierkoning slaan de handen in december 2020 in een. Vanaf heden zijn alle bieren van Hert Bier te verkrijgen op speciaalbierkoning.nl en in onze bierwinkel in Eindhoven.

Hert Bier zag het Levenslicht met een tripel met de naam Zwaar Leven. Inmiddels hebben we een uitgebreide serie Hert Bieren om mooie momenten en meesterlijke mijlpalen in het Leven te vieren. Met familie en vrienden, kortom met mensen met wie je je verbonden voelt. Voor elk speciaal moment in het Leven hebben wij wel een passend speciaalbier. In flessen van 33 cl, flessen van 75 cl of in een fust van 20 liter.

Toost met Nieuw Leven op een geboorte, steun elkaar met Zwaar Leven wanneer het Leven eventjes tegenzit. Kies voor Wild Leven als je de bloemetjes buiten wilt zetten, vier met Vrij Leven je vrijheid en kijk met Lang-zal-ie-Leven niet op een jaartje meer of minder. En we hebben nog veel meer mooie speciaalbieren.

Hert Bier is ontstaan vanuit vriendschap, toegewijd ondernemerschap en een specialisme: het brouwen van bier. Goede ideeën hebben soms maar een kwartier nodig.

Dat beruchte kwartiertje was ergens eind 2014, toen vier vrienden uit Putten zaten te filosoferen: wat nu als er iemand van ons zijn baan verliest? Die vier vrienden waren Carlo Ruiter, die zich al 25 jaar bezighield met bierbrouwen, Marcel van Hierden, Johan Graveland en Marcel van Pijlen. Met een zelfgebrouwen biertje van Carlo in de hand was het plan snel klaar: ‘We beginnen een eigen brouwerij op de Veluwe’. Twee jaar lang pionierden ze. Toen was de tijd rijp en werden de plannen concreet.

De vier vrienden werden businesspartners en met financiële steun van een groep vrienden, onder wie veel lokale ondernemers, werd het plan gerealiseerd. Begin 2017 verbouwden zij het pand aan Keizerswoert 26 in Putten. Een mooie, complete brouwerij met een brouwinstallatie, ketels en afvullijn. In september 2017 rolde het eerste Levenbiertje van de band.

In de brouwerij hebben we een gezellig proeflokaal, waar we groepen ontvangen voor een rondleiding met proeverij (vanaf 10 personen).

Na het eerste speciaalbier Zwaar Leven (een tripel), volgden al gauw Wild Leven (bockbier), Lang zal ze Leven (amber bier) en Dubbel Leven (dubbel bier). Later verschenen Nieuw Leven (weizen bier), Dorps Leven (blond bier), Mooi Leven (pils) en Samen Leven (radler). In 2020, rond de viering van 75 jaar vrijheid, zag Vrij Leven het Levenslicht, een special. Een oranjebier in een limited edition. En er is nog meer moois in ontwikkeling… We stellen ze hier stuk voor stuk aan je voor.

Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.