Barrel Project 20.08 - Brouwerij t Meuleneind

Barrel Project 20.08 - Brouwerij t Meuleneind

Barrel Project 22.01 - brouwerij T Meuleneind

Barrel Project 22.01 - brouwerij T Meuleneind

Barrel Project 21.06 - brouwerij t Meuleneind

is een unieke quadrupel die de nodige maanden heeft gerepen op cognac vaten uit Hoeven
€ 9,49
Beschikbaarheid:
Op voorraad
SKU
Meuleneind Barrel 21 06
  • Koop 6 voor
    € 9,01
    en bespaar 5%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
EAN 8720254481159
Merk Brouwerij 't Meuleneind
Percentage alcohol 10.5 %
Verpakking Bier Fles
Biersoort Barrel Aged, Quadrupel
Ideale drink temperatuur 11°
Land van herkomst Nederland
Stad van herkomst Hoeven
Vanaf wanneer op de markt 2021
inhoud 37,5 cl
geadviseerd glas teku
Geadviseerd eten Oude Kaas, Scherpe Kaas, Blauwschimmel Kaas, Chocolade, Walnoten, Zoet Desert
kleur Donker Bruin
Smaakprofiel krachtig, rijk
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) 8
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) 8
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) 1
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) 2

Brouwerij t Meuleneind Barrel Project 21.06 - quadrupel op cognac vaten - 37.5cl fles

Barrel Project 21.06:
Barrel aged quadrupel, meer dan 12 maanden gerijpt op cognac vaten zodat de verfijnde quadrupel smaak nog iets meer tot zijn recht komt.

Brouwerij 't Meuleneind:
De oorsprong van onze brouwerij ligt in het Zeeuwse Westkapelle. Brouwer Jan groeide op als boerenzoon en verbaasde zich over de uitgestrektheid van de graanvelden, die elk jaar in augustus opgegeten worden door enorme dorsmachines. Hoe het geoogste graan zijn weg vervolgde en middels diverse processen z’n weg vond in de voedselketen heeft ons altijd geïnspireerd. De liefde voor bier en het ontrafelen van het mysterie rond het brouwproces bracht de verbinding tussen het groeien en bloeien op de Zeeuwse velden en het Brabantse genieten.

Het brouwen:
In 2013 begon Brouwer Jan amateuristisch te experimenteren met het basis brouwen. Hij kreeg van zijn zoon, Brouwer Joost, voor zijn verjaardag een extract in blik, zo eentje, waarmee je je eigen biertje kan brouwen. Dat dit eerste brouwsel nog wat aan de smaak te wensen overliet, dat is een understatement, maar een nieuwe hobby is geboren. In 2017, na dit proces serieus genomen te hebben; uitgeprobeerd, gerommeld, geproefd en verfijnd te hebben is deze hobby uitgegroeid tot een heuse brouwerij. Dit proces was zo aanstekelijk, dat Brouwer Joost ook niet weg te slaan was bij de ketels. Brouwerij 't Meuleneind, heeft haar drijfkrachten gevonden. Zo ongeveer eind 2019 is het uit de hand gelopen: brouwers Joost en Jan zeiden hun baan op, om al hun tijd in de brouwerij te kunnen steken. Nieuw apparatuur werd binnengehaald, en het assortiment is nog altijd groeiende. Een ding is zeker: er zit aandacht en liefde in de bieren van Brouwerij 't Meuleneind, en dat proef je!

Barrel Aged bieren:
In onze brouwerij laten we ook diverse bieren rijpen op barrels. Dit rijpingsproces zorgt voor verrassende smaken, die per vat verschillend zijn. We hebben regelmatige nieuwe Barrel Aged bieren. De Barrel Aged bieren zijn beperkt beschikbaar en zijn over het algemeen snel uitverkocht. Houdt onze socials in de gaten voor updates!

Bierbereiding:
Naast de (Barrel Aged) bieren die we op dit moment op diverse locaties in Nederland en op onze webshop verkopen, zijn er nog meer producten te vinden in onze webshop. Onder het kopje bierbereiding vind je namelijk een collectie producten die een (hobby)brouwer nodig heeft om het perfecte biertje te brouwen. We hopen dat je veel plezier mag beleven van de aangeboden producten. Mocht je een product missen, dat je beslist wil aanschaffen laat het ons weten, we kunnen je zeker van dienst zijn.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Barrel Project 21.06 - brouwerij t Meuleneind
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.