Van Moll Bon Voyage

Van Moll Bon Voyage

Reuz Cherry Wheat BA Witte Port

Reuz Cherry Wheat BA Witte Port

Barrel Project 22.02 - brouwerij T Meuleneind

is een unieke Barrel Aged quadrupel uit het imposante gamma barrel aged bieren van de brouwerij uit Hoeven.

€ 9,49
Beschikbaarheid:
Op voorraad
SKU
Meuleneind Barrel 22.02
  • Koop 4 voor
    € 9,01
    en bespaar 5%
  • Koop 8 voor
    € 8,54
    en bespaar 10%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
EAN 8720254481555
Merk Brouwerij 't Meuleneind
Percentage alcohol 10.0 %
Verpakking Bier Fles
Biersoort Barrel Aged, Quadrupel
Ideale drink temperatuur 10°
Land van herkomst Nederland
Stad van herkomst Hoeven
Vanaf wanneer op de markt 2022
inhoud 37,5 cl
geadviseerd glas teku
Geadviseerd eten Mild Kaasje, Oude Kaas, Scherpe Kaas, Blauwschimmel Kaas, Chocolade, Karamel, Mango, Zoet Desert, Garnalen
kleur Donker Bruin
Smaakprofiel krachtig, rijk
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) 9
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) 6
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) 2
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) 4

brouwerij T Meuleneind Barrel Project 22.02 - barrel aged quadrupel - 37.5 cl

Barrel Project 22.02:
Deze tweede editie van 2022 is een barrel aged voor de fijnproever, want we hebben onze volle quadrupel laten rijpen in een Madeira vat voor meer dan twee jaar. De smaken hebben ruim de tijd gekregen om elkaar te verstreken. Het resultaat is een enorm smaakvol bier. Echt het beste van twee werelden. Bier om rustig van te genieten, laat het u smaken!

brouwerij T Meuleneind:
De oorsprong van onze brouwerij ligt in het Zeeuwse Westkapelle. Brouwer Jan groeide op als boerenzoon en verbaasde zich over de uitgestrektheid van de graanvelden, die elk jaar in augustus opgegeten worden door enorme dorsmachines. Hoe het geoogste graan zijn weg vervolgde en middels diverse processen z’n weg vond in de voedselketen heeft ons altijd geïnspireerd. De liefde voor bier en het ontrafelen van het mysterie rond het brouwproces bracht de verbinding tussen het groeien en bloeien op de Zeeuwse velden en het Brabantse genieten.

Het brouwen:
In 2013 begon Brouwer Jan amateuristisch te experimenteren met het basis brouwen. Hij kreeg van zijn zoon, Brouwer Joost, voor zijn verjaardag een extract in blik, zo eentje, waarmee je je eigen biertje kan brouwen. Dat dit eerste brouwsel nog wat aan de smaak te wensen overliet, dat is een understatement, maar een nieuwe hobby is geboren. In 2017, na dit proces serieus genomen te hebben; uitgeprobeerd, gerommeld, geproefd en verfijnd te hebben is deze hobby uitgegroeid tot een heuse brouwerij. Dit proces was zo aanstekelijk, dat Brouwer Joost ook niet weg te slaan was bij de ketels. Brouwerij 't Meuleneind, heeft haar drijfkrachten gevonden. Zo ongeveer eind 2019 is het uit de hand gelopen: brouwers Joost en Jan zeiden hun baan op, om al hun tijd in de brouwerij te kunnen steken. Nieuw apparatuur werd binnengehaald, en het assortiment is nog altijd groeiende. Een ding is zeker: er zit aandacht en liefde in de bieren van Brouwerij 't Meuleneind, en dat proef je!

Barrel Aged bieren:
In onze brouwerij laten we ook diverse bieren rijpen op barrels. Dit rijpingsproces zorgt voor verrassende smaken, die per vat verschillend zijn. We hebben regelmatige nieuwe Barrel Aged bieren. De Barrel Aged bieren zijn beperkt beschikbaar en zijn over het algemeen snel uitverkocht. Houdt onze socials in de gaten voor updates!

Bierbereiding:
Naast de (Barrel Aged) bieren die we op dit moment op diverse locaties in Nederland en op onze webshop verkopen, zijn er nog meer producten te vinden in onze webshop. Onder het kopje bierbereiding vind je namelijk een collectie producten die een (hobby)brouwer nodig heeft om het perfecte biertje te brouwen. We hopen dat je veel plezier mag beleven van de aangeboden producten. Mocht je een product missen, dat je beslist wil aanschaffen laat het ons weten, we kunnen je zeker van dienst zijn.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Barrel Project 22.02 - brouwerij T Meuleneind
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.