Dubbel - Berne Abdijbier

Dubbel - Berne Abdijbier

Blond - Berne Abdijbier

is een mooi, niet zoet, goudgelig bier van hoge gisting met een verfrissende licht prikkelende en kruidige smaak door gebruik van o.a. de mooiste hoppen.

€ 3,19
Beschikbaarheid:
Op voorraad
SKU
Berne Blond
  • Koop 6 voor
    € 3,04
    en bespaar 5%
  • Koop 12 voor
    € 2,88
    en bespaar 10%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
EAN 8717953247803
Merk Berne Abdijbier
Percentage alcohol 6.0 %
Verpakking Bier Fles
Biersoort Blond
Ideale drink temperatuur
Land van herkomst Nederland
Stad van herkomst Heeswijk-Dinther
Vanaf wanneer op de markt 2015
inhoud 33 cl
geadviseerd glas teku
Geadviseerd eten Jong Kaasje, Mild Kaasje, Zouten Borrelnootjes, Ongezouten Pinda's, Bitterballen
kleur Geel
Smaakprofiel toegankelijk, Verfrissend
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) 4
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) 4
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) 2
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) 3

Berne Abdijbier Norbertijn Blond - blond bier - 33cl fles

Deze prijs is inclusief 10 cent statiegeld.

Blond:
Een mooi, niet zoet, goudgelig bier van hoge gisting met een verfrissende licht prikkelende en kruidige smaak door gebruik van o.a. de mooiste hoppen. Norbertijn Blond hergist op fles en is een vol en rijk smakend speciaalbier van 6% alcohol dat gemakkelijk wegdrinkt. Gebrouwen naar de eeuwenoude traditie van Berne Abdijbier.

Berne Abdijbier:
In de archieven van Abdij van Berne zijn diverse gegevens die aantonen dat er in het oude Berne bij Heusden al in 1532 een brouwerij en brouwer was, genaamd Claes Berensen. Logisch want alle middeleeuwse kloosters hadden normaliter zo'n eigen voorziening, zeker de wat grotere. De oude waterput (foto) van waaruit water voor het bier werd gehaald bestaat nog steeds in de weilanden van het oude Berne. Het bier werd gebrouwen met zelfgeteelde hop en binnenlandse- en buitenlandse mout. In 1634 werd er al bier gebrouwen in Heeswijk en in 1639 werd een nieuw gemetseld brouwhuis gebouwd. Twee koperen brouwketels uit het oude Berne werden tot één gesmeed en er werden nieuwe brouwkuipen aangeschaft. Daarmee was de hele bierproductie naar Heeswijk overgeheveld. Er werd blond bier en speciaal bier (bruin bier) gemaakt dat erg goed in de smaak viel.
Helaas bestaat het brouwhuis in Heeswijk niet meer, maar wil de stichting Berne Abdijbier mettertijd deze eeuwenoude traditie in ere herstellen. Om dat te kunnen realiseren moeten er eerst heel veel biertjes worden verkocht. Dat kan natuurlijk alleen maar als het lekker bier is. Daarom wordt er nu volgens eigen recept op beperkte schaal bier gebrouwen bij een brouwerij in een bevriende abdij in België. In België omdat daar de kunst van hoogwaardige bovengistende bieren in de cultuur verankerd is en de technische middelen aanwezig zijn om dat goed te kunnen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blond - Berne Abdijbier
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.