Bon Secours Tradition - Brasserie Caulier

Bon Secours Tradition - Brasserie Caulier

Bon Secours Myrtille - Brasserie Caulier

is een heerlijk evenwichtig fruitbier uit Peruwelz (Belgie).

Advice Price: € 0,00
€ 3,19
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Bon Secours Myrtille
  • Koop 6 voor
    € 3,03
    en bespaar 5%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
EAN 5412983870023
Merk Brasserie Caulier
Percentage alcohol 6.4 %
Verpakking Bier Fles
Biersoort Fruitbier/Kriek
Ideale drink temperatuur
Land van herkomst Belgie
Stad van herkomst Peruwelz
Vanaf wanneer op de markt 2000
inhoud 33 cl
geadviseerd glas teku
Geadviseerd eten Aardbeien, Gegrilde Kip, Gekruid Oosters Eten, Mango, Toffee, Zoet Desert, Zoet Fruit, Witvis
kleur Amber
Smaakprofiel Fris, fruitig
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) 6
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) 4
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) 5
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) 2

Deze prijs is inclusief €0,50 statiegeld.

Brasserie Caulier Bon Secours Myrtille - fruitbier - 33cl

Bon Secours Myrtille:
De Bon Secours Myrtille met bosbessen is het enige fruitbier in het gamma van Bon Secours. Bij het inschenken onthult dit bier zijn diepe rode kleur die nog intenser oogt door de toevoeging van bosbessensap en speciale moutsoorten. U zal vooral het evenwicht kunnen smaken van dit nauwelijks gesuikerde bier tussen de frisheid van het fruit en een mooie bitterheid dankzij het proces van koudhoppen.
We gebruiken echte bosbessen om ons bier te maken. We gebruiken geen conserveringsmiddelen of toegevoegde suikers. Er zijn 2 hoofdsoorten bosbessen: Amerikaanse bosbessen en Europese bosbessen. We kiezen voor Europese blauwe bessen vanwege hun kleurrijkere, consistentere vruchtvlees. Onze wilde bosbessen komen uit de Karpaten. Ze worden met de hand geplukt uit de regenwouden door lokale boeren.
Wij willen kenners de smaken van veeleer laten ontdekken. Daarom kozen wij voor traditionele productietechnieken, waardoor wij ons bier niet hoeven te filteren en te pasteuriseren en geen koolzuurgas moeten toevoegen.
Onze bieren worden gebotteld in flessen met een beugelsluiting die in massief houten bakken worden geplaatst.

Brasserie caulier
1933
Lancering van de verdeling
Charles Caulier besloot zijn mijnwerkersuniform aan de haak te hangen en zich te vestigen als bierhandelaar in Bonsecours, een dorpje in het zuiden van België.
In die tijd werd er enkel tafelbier gedronken. De levering van bier in het dorp gebeurde met een stootkar.

1945
De naoorlogse heropleving
Charles Caulier en zijn gezin ontvluchtten het dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog keerden ze terug en kocht Charles dankzij de naoorlogse economische heropleving zijn eerste vrachtwagen om zo zijn handel uit de grond te stampen.
1960
De naoorlogse heropleving
Charles Caulier en zijn gezin ontvluchtten het dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog keerden ze terug en kocht Charles dankzij de naoorlogse economische heropleving zijn eerste vrachtwagen om zo zijn handel uit de grond te stampen.

1980
De gebouwen werden te klein
In 1980 namen Roger en Linda Caulier het familiebedrijf over en behielden hetzelfde elan.
De entrepots werden echter te klein. Daarom kochten ze de gebouwen van een voormalige leerlooierij in Péruwelz. De bieren worden hier tot vandaag de dag gebrouwen.

1996
Inhuldiging van de brouwerij
Begin jaren 90 besloten Roger en Linda hun eigen bier op de markt te brengen: een blond bier met hoge gisting tegen betaling van het maakloon. Zo ontstond de Bon Secours! Ondanks het veelbelovende begin droomden ze ervan een eigen brouwerij op te richten. Deze droom werd werkelijkheid toen ze het materiaal van brouwerij Deneve in Schepdaal overkochten en in 1996 het eerste bier boven de doopvont hielden!

2012
Vierde generatie
Vanaf 2012 gingen Laurent, Bertrand en Vincent samen met hun ouders het avontuur aan. Zij hebben dezelfde ambitie: de smaken van weleer bekend maken bij het grote publiek door natuurlijk en levend bier te brouwen met karakter. Dat jaar was ook het begin van grootse investeringen in de brouwerij en de lancering van twee producten: Paix Dieu en STUUT.

2018
Nieuwe brouwzaal
Om te kunnen inspelen op de stijgende vraag naar de producten lanceerde de brouwerij in 2018 een groot investeringsprogramma verspreid over meerdere jaren waarmee de productiecapaciteit moet worden verdriedubbeld. De historische brouwzaal werd uitgebreid, er kwamen nieuwe gistingstanks en lagertanks en het op flessen trekken werd gemoderniseerd.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bon Secours Myrtille - Brasserie Caulier
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.