Wij maken gebruik van cookies om uw bezoek aan Badmintonplanet.nl nog makkelijker te maken. Als u onze website bezoekt, gaat u akkoord met deze cookies.
is een heerlijke Tripel uit Peruwelz (Belgie).
EAN | 5412983309028 |
---|---|
Merk | Brasserie Caulier |
Percentage alcohol | 9.0 % |
Verpakking Bier | Fles |
Biersoort | Tripel |
Ideale drink temperatuur | 8° |
Land van herkomst | Belgie |
Stad van herkomst | Peruwelz |
Vanaf wanneer op de markt | 2024 |
inhoud | 33 cl |
geadviseerd glas | teku |
Geadviseerd eten | Oude Kaas, Chocolade, Gegrilde Kip, Gekruid Oosters Eten, Steak, Bitterballen |
kleur | Goud |
Smaakprofiel | rijk |
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) | 7 |
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) | 4 |
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) | 1 |
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) | 2 |
Deze prijs is inclusief €0,50 statiegeld.
Brasserie Caulier Bon Secours Prestige - tripel - 9% - 33cl fles
Bon Secours Prestige:
Deze nieuwe Bon Secours is een echte tripel. Dankzij de 3 granen (gerst, tarwe en haver) krijgt het bier een gevarieerde en complexe smaak. U zult de ronde smaak met lekkere kruidige toetsen en de noten van citrusvruchten kunnen proeven in de afdronk, samen met de licht uitgesproken bitterheid.
Brasserie caulier
1933
Lancering van de verdeling
Charles Caulier besloot zijn mijnwerkersuniform aan de haak te hangen en zich te vestigen als bierhandelaar in Bonsecours, een dorpje in het zuiden van België.
In die tijd werd er enkel tafelbier gedronken. De levering van bier in het dorp gebeurde met een stootkar.
1945
De naoorlogse heropleving
Charles Caulier en zijn gezin ontvluchtten het dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog keerden ze terug en kocht Charles dankzij de naoorlogse economische heropleving zijn eerste vrachtwagen om zo zijn handel uit de grond te stampen.
1960
De naoorlogse heropleving
Charles Caulier en zijn gezin ontvluchtten het dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog keerden ze terug en kocht Charles dankzij de naoorlogse economische heropleving zijn eerste vrachtwagen om zo zijn handel uit de grond te stampen.
1980
De gebouwen werden te klein
In 1980 namen Roger en Linda Caulier het familiebedrijf over en behielden hetzelfde elan.
De entrepots werden echter te klein. Daarom kochten ze de gebouwen van een voormalige leerlooierij in Péruwelz. De bieren worden hier tot vandaag de dag gebrouwen.
1996
Inhuldiging van de brouwerij
Begin jaren 90 besloten Roger en Linda hun eigen bier op de markt te brengen: een blond bier met hoge gisting tegen betaling van het maakloon. Zo ontstond de Bon Secours! Ondanks het veelbelovende begin droomden ze ervan een eigen brouwerij op te richten. Deze droom werd werkelijkheid toen ze het materiaal van brouwerij Deneve in Schepdaal overkochten en in 1996 het eerste bier boven de doopvont hielden!
2012
Vierde generatie
Vanaf 2012 gingen Laurent, Bertrand en Vincent samen met hun ouders het avontuur aan. Zij hebben dezelfde ambitie: de smaken van weleer bekend maken bij het grote publiek door natuurlijk en levend bier te brouwen met karakter. Dat jaar was ook het begin van grootse investeringen in de brouwerij en de lancering van twee producten: Paix Dieu en STUUT.
2018
Nieuwe brouwzaal
Om te kunnen inspelen op de stijgende vraag naar de producten lanceerde de brouwerij in 2018 een groot investeringsprogramma verspreid over meerdere jaren waarmee de productiecapaciteit moet worden verdriedubbeld. De historische brouwzaal werd uitgebreid, er kwamen nieuwe gistingstanks en lagertanks en het op flessen trekken werd gemoderniseerd.