Van Moll Spellbound

Van Moll Spellbound

Pohjala Bison In The Barrel Room - BA Imperial Baltic Porter

Pohjala Bison In The Barrel Room - BA Imperial Baltic Porter

Filou Blik - Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck

is een heerlijk klassiek Belgisch zwaar blond bier in een 25cl blik.

Advice Price: € 0,00
€ 1,59
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
Filou Blik
  • Koop 12 voor
    € 1,43
    en bespaar 10%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
EAN 5411081007355
Merk Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck
Percentage alcohol 8.5 %
Verpakking Bier Blik
Biersoort Blond
Ideale drink temperatuur
Land van herkomst Belgie
Stad van herkomst Emelgem
Vanaf wanneer op de markt 2006
inhoud 25 cl
geadviseerd glas stange
Geadviseerd eten Aardbeien, Gegrilde Kip, Gekruid Oosters Eten, Geroosterde Groenten, Zoet Fruit, Zouten Borrelnootjes, Ongezouten Pinda's
kleur Blond
Smaakprofiel bitter
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) 6
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) 4
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) 1
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) 5

Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck Filou - zwaar blond - 25cl blik

Filou:
Filou behoort tot de groep van sterke blonde bieren die hergisten op blik. Door het gebruik van Belgische en Tsjechische aromahoppen biedt Filou een milde fruitigheid en subtiele hopbitterheid. Het resultaat is een sterk blond bier dat best ondeugend kan zijn, maar altijd zonder kwade bedoelingen. Een echte allemansvriend dus!

Brouwerij Van Honsebrouck:
is een brouwerij in het West-Vlaamse Emelgem. De oorspronkelijke brouwerij van de familie Van Honsebrouck bevond zich in het nabijgelegen Ingelmunster, vierde in 2000 zijn honderdjarige bestaan en is vooral bekend om zijn speciaalbieren Kasteelbier, St. Louis en Brigand. Oorsprong en geschiedenis: De geschiedenis van de Ingelmunsterse brouwerij begint in 1900. Emiel en Louisa Van Honsebrouck kopen dan een kleine boerderij waar ze een brouwerij stichten. De brouwerij blijft in familiebezit wanneer Paul en Ernest Van Honsebrouck in 1922 de beide stichters opvolgen. Er worden voornamelijk ondergistende bieren gebrouwen, zoals pils, bruin en export. In 1953 volgt Luc Van Honsebrouck Paul en Ernest op en dankzij zijn ideeën wordt de brouwerij bekend. Men besluit zich te specialiseren in het brouwen van bieren met een hoge gisting, zoals Bacchus. Vier jaar later start men ook met het steken van geuze. In 2010 werd Luc op zijn beurt opgevolgd door zijn zoon Xavier. Onder het bewind van deze laatste werd in 2016 een nieuwe brouwerij met bezoekerscentrum onder de naam Kasteel Brouwerij Van Honsebrouck in gebruik genomen in het nabijgelegen Emelgem. De oorspronkelijke brouwerij in Ingelmunster werd vervolgens afgebroken. Bieren: Er wordt een groot assortiment aan speciaalbieren gebrouwen. Na Bacchus en Gueuze St.-Louis volgen Kriek Lambic, Premium Kriek , Premium Pêche, Premium Framboise, Brigand, Filou en Kasteelbier. Laatstgenoemde is een van de zwaardere bieren die brouwerij Van Honsebrouck produceert. Er zijn vijf soorten Kasteelbier: de Kasteel Tripel en Kasteel Donker, bevatten allebei 11% vol. alcohol, de Kasteel Rouge (8%), de Kasteel Blond (7%) en tenslotte de Kasteel Hoppy (6.5%). Verder volgt dan nog Cuvée Du Château, die de smaak heeft van een op fles verouderde Kasteel Donker, Trignac XII en Barista Chocolate Quad. Het assortiment van St. Louis bestaat grotendeels uit fruitbieren zoals Kriek, Framboise en Pêche. Als ‘specialiteit van het huis’ gelden Bacchus, Vlaamsch Wit en K8. In 2014 werd het bier Passchendaele gelanceerd, ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de Eerste Wereldoorlog. De bieren van deze brouwerij mogen sinds 2012 het logo "Belgische Hop-Houblon Belge–Belgian Hops" dragen. Dit kwaliteitslabel werd in september 2011 gelanceerd en wordt enkel toegekend aan bieren die gebrouwen worden met minimum 50% Belgische hop.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Filou Blik - Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.