Gouden Carolus Christmas

Gouden Carolus Christmas

Gouden Carolus Glas

Gouden Carolus Glas

Gouden Carolus Christmas 75cl

is een prachtig gebalanceerd en complex Kerst Bier gebrouwen met 6 kruiden.
Advice Price: € 0,00
€ 7,99
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Goud Carol Christmas75
  • Koop 3 voor
    € 7,59
    en bespaar 5%
  • Koop 6 voor
    € 7,19
    en bespaar 10%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
EAN 05425006240147
Percentage alcohol 10.0 %
Verpakking Bier Fles
Biersoort Kerst
Ideale drink temperatuur 11°
Land van herkomst België
Stad van herkomst Mechelen
inhoud 75 cl
geadviseerd glas kelk
Geadviseerd eten Mild Kaasje, Oude Kaas, Gegrilde Kip, Geroosterde Groenten, Pittige Snacks, Steak, Stoofpot, Bitterballen
kleur Donker Koper
Smaakprofiel bitter, donker, rijk, spicy
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) 8
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) 5
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) 2
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) 6

Gouden Carolus Christmas - Kerst Bier - 10% - 75cl

Christmas:
Meer dan 35 jaar lang hebben we het kerstbier moeten missen, maar in 2002 werd de traditie in ere hersteld en brouwen we opnieuw de Gouden Carolus Christmas. Het bier typeert zich als een sterk, karaktervol donkerbruin bier met 10,5% alc.vol. Dit bier wordt reeds in augustus gebrouwen en rust daarna enkele maanden om tot een optimaal smaakevenwicht te komen. Het toevoegen van 6 uitzonderlijke kruiden en het gebruik van 3 soorten hop maken van dit kerstbier een klasse apart, een bier van wereldniveau.

Gouden Carolus:
In het begin van de 15e eeuw was het begijnhof van Mechelen sterk aanwezig in de stad. Het begijnhof bezat een belangrijk "Krankenhuis" gesitueerd op de huidige site van de brouwerij, waarvan nog enkele gebouwen dateren uit de 15e en 16e eeuw, waaronder de oude St.-Bernardusrefuge van de Abdij van Hemiksem.
In 1471 beslist Karel de Stoute dat het bier gebrouwen voor het Krankenhuis “voor de begijnen en hunne officieren" vrij is van accijnzen en belastingen.
In 1872 koopt de familie Van Breedam de brouwerij en bouwt een moderne brouwerij met stoomketel. De liefde voor het vak en de interesse van de familie Van Breedam voor de Mechelse glorieperiode onder de Hertogen van Bourgondië, liggen aan de basis voor de terugkeer naar de tradities en het brouwen van speciale bieren.
In 1990 neemt Charles Leclef, 5e generatie, de brouwerij over en worden belangrijke investeringen gedaan. Het geheel van gebouwen en materialen wordt gerestaureerd en vernieuwd.
Ondertussen verwierf de brouwerij internationale bekendheid, wordt er naar meer dan 40 landen geëxporteerd en worden de bieren wereldwijd gelauwerd. Getuige hiervan de vele internationale prijzen en onderscheidingen die de brouwerij in ontvangst mocht nemen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gouden Carolus Christmas 75cl
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.