Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Dark

Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Dark

Gouden Carolus Christmas

Gouden Carolus Christmas

Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Blond

is een stevig goudblond bier met meerdere soorten mout en kruiden.
Advice Price: € 0,00
€ 8,79
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Gouden Carolus Rood
  • Koop 3 voor
    € 8,35
    en bespaar 5%
  • Koop 6 voor
    € 7,91
    en bespaar 10%
Incl. BTW

Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Blond - Belgian Strong Blonde Ale - 75cl - 10% abv

Cuvée van de Keizer Imperial Blond:
Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Blond is een zwaar blond bier dat ter gelegenheid van “10 jaar Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Dark” op de markt werd gebracht in 2008. Het bevat meerdere soorten mout en tijdens het brouwen worden 3 kruiden toegevoegd.
Zijn goudblonde kleur, het hoge alcoholgehalte (10%) en de volle fruitige smaak zal iedere bierproever bekoren.

Gouden Carolus:
In het begin van de 15e eeuw was het begijnhof van Mechelen sterk aanwezig in de stad. Het begijnhof bezat een belangrijk "Krankenhuis" gesitueerd op de huidige site van de brouwerij, waarvan nog enkele gebouwen dateren uit de 15e en 16e eeuw, waaronder de oude St.-Bernardusrefuge van de Abdij van Hemiksem.
In 1471 beslist Karel de Stoute dat het bier gebrouwen voor het Krankenhuis “voor de begijnen en hunne officieren" vrij is van accijnzen en belastingen.
In 1872 koopt de familie Van Breedam de brouwerij en bouwt een moderne brouwerij met stoomketel. De liefde voor het vak en de interesse van de familie Van Breedam voor de Mechelse glorieperiode onder de Hertogen van Bourgondië, liggen aan de basis voor de terugkeer naar de tradities en het brouwen van speciale bieren.
In 1990 neemt Charles Leclef, 5e generatie, de brouwerij over en worden belangrijke investeringen gedaan. Het geheel van gebouwen en materialen wordt gerestaureerd en vernieuwd.
Ondertussen verwierf de brouwerij internationale bekendheid, wordt er naar meer dan 40 landen geëxporteerd en worden de bieren wereldwijd gelauwerd. Getuige hiervan de vele internationale prijzen en onderscheidingen die de brouwerij in ontvangst mocht nemen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Blond
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.