Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Blond

Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Blond

Gouden Carolus Ambrio

Gouden Carolus Ambrio

Gouden Carolus Glas

is een mooie klassiek kelk glas
€ 4,99
Beschikbaarheid:
Op voorraad
SKU
Gouden Carolus Glas
  • Koop 6 voor
    € 4,74
    en bespaar 5%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
Merk het Anker
Soort Kelk
inhoud 33 cl
hoogte 17 cm
Diameter 9.0 cm

Gouden Carolus - Kelk glas - 33cl

Gouden Carolus:
In het begin van de 15e eeuw was het begijnhof van Mechelen sterk aanwezig in de stad. Het begijnhof bezat een belangrijk "Krankenhuis" gesitueerd op de huidige site van de brouwerij, waarvan nog enkele gebouwen dateren uit de 15e en 16e eeuw, waaronder de oude St.-Bernardusrefuge van de Abdij van Hemiksem.
In 1471 beslist Karel de Stoute dat het bier gebrouwen voor het Krankenhuis “voor de begijnen en hunne officieren" vrij is van accijnzen en belastingen.
In 1872 koopt de familie Van Breedam de brouwerij en bouwt een moderne brouwerij met stoomketel. De liefde voor het vak en de interesse van de familie Van Breedam voor de Mechelse glorieperiode onder de Hertogen van Bourgondië, liggen aan de basis voor de terugkeer naar de tradities en het brouwen van speciale bieren.
In 1990 neemt Charles Leclef, 5e generatie, de brouwerij over en worden belangrijke investeringen gedaan. Het geheel van gebouwen en materialen wordt gerestaureerd en vernieuwd.
Ondertussen verwierf de brouwerij internationale bekendheid, wordt er naar meer dan 40 landen geëxporteerd en worden de bieren wereldwijd gelauwerd. Getuige hiervan de vele internationale prijzen en onderscheidingen die de brouwerij in ontvangst mocht nemen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gouden Carolus Glas
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.