Bon Secours 4 Houblons - Brasserie Caulier

Bon Secours 4 Houblons - Brasserie Caulier

Paix Dieu 75cl - Brasserie Caulier

Paix Dieu 75cl - Brasserie Caulier

Paix Dieu - Brasserie Caulier

is een heerlijke zware Tripel uit Peruwelz (Belgie).

€ 3,79
Beschikbaarheid:
Op voorraad
SKU
Paix Dieu
  • Koop 6 voor
    € 3,60
    en bespaar 5%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
EAN 5412983280020
Merk Brasserie Caulier
Percentage alcohol 10.0 %
Verpakking Bier Fles
Biersoort Tripel
Ideale drink temperatuur
Land van herkomst Belgie
Stad van herkomst Peruwelz
Vanaf wanneer op de markt 2010
inhoud 33 cl
geadviseerd glas teku
Geadviseerd eten Jong Kaasje, Mild Kaasje, Oude Kaas, Scherpe Kaas, Blauwschimmel Kaas, Chocolade, Zoet Desert, Garnalen, Burger
kleur Goud
Smaakprofiel krachtig, rijk
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) 8
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) 6
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) 1
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) 2

Deze prijs is inclusief €0,50 statiegeld.

Brasserie Caulier Paix Dieu - zware tripel - 33cl

Paix Dieu:
Dit bier werd vroeger in de abdij van Paix Dieu geproduceerd, waar de maankalender een cruciale rol speelde in het brouwproces. Om de ziel van de abdij in het bier te laten voortleven, nam de familie Caulier zich voor om de Paix Dieu alleen bij volle maan te brouwen.
Resultaat?
Een smeuïge tripel (10%) met een vol karakter, ambachtelijk gebrouwen volgens de pure tradities van de Belgische abdijbieren. Een symbool geeft aan bij welke maan uw bier werd gebrouwen.

Brasserie caulier:
1933
Lancering van de verdeling
Charles Caulier besloot zijn mijnwerkersuniform aan de haak te hangen en zich te vestigen als bierhandelaar in Bonsecours, een dorpje in het zuiden van België.
In die tijd werd er enkel tafelbier gedronken. De levering van bier in het dorp gebeurde met een stootkar.

1945
De naoorlogse heropleving
Charles Caulier en zijn gezin ontvluchtten het dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog keerden ze terug en kocht Charles dankzij de naoorlogse economische heropleving zijn eerste vrachtwagen om zo zijn handel uit de grond te stampen.
1960
De naoorlogse heropleving
Charles Caulier en zijn gezin ontvluchtten het dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog keerden ze terug en kocht Charles dankzij de naoorlogse economische heropleving zijn eerste vrachtwagen om zo zijn handel uit de grond te stampen.

1980
De gebouwen werden te klein
In 1980 namen Roger en Linda Caulier het familiebedrijf over en behielden hetzelfde elan.
De entrepots werden echter te klein. Daarom kochten ze de gebouwen van een voormalige leerlooierij in Péruwelz. De bieren worden hier tot vandaag de dag gebrouwen.

1996
Inhuldiging van de brouwerij
Begin jaren 90 besloten Roger en Linda hun eigen bier op de markt te brengen: een blond bier met hoge gisting tegen betaling van het maakloon. Zo ontstond de Bon Secours! Ondanks het veelbelovende begin droomden ze ervan een eigen brouwerij op te richten. Deze droom werd werkelijkheid toen ze het materiaal van brouwerij Deneve in Schepdaal overkochten en in 1996 het eerste bier boven de doopvont hielden!

2012
Vierde generatie
Vanaf 2012 gingen Laurent, Bertrand en Vincent samen met hun ouders het avontuur aan. Zij hebben dezelfde ambitie: de smaken van weleer bekend maken bij het grote publiek door natuurlijk en levend bier te brouwen met karakter. Dat jaar was ook het begin van grootse investeringen in de brouwerij en de lancering van twee producten: Paix Dieu en STUUT.

2018
Nieuwe brouwzaal
Om te kunnen inspelen op de stijgende vraag naar de producten lanceerde de brouwerij in 2018 een groot investeringsprogramma verspreid over meerdere jaren waarmee de productiecapaciteit moet worden verdriedubbeld. De historische brouwzaal werd uitgebreid, er kwamen nieuwe gistingstanks en lagertanks en het op flessen trekken werd gemoderniseerd.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Paix Dieu - Brasserie Caulier
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.