Bierpakket - Berne Abdijbier

Bierpakket - Berne Abdijbier

Berne Bierpakket - 5 bieren

Berne Bierpakket - 5 bieren

Wit - Berne Abdijbier

is een heerlijk klassiek witbier uit Heeswijk-Dinther.

€ 3,09
Beschikbaarheid:
Op voorraad
SKU
Berne Wit
  • Koop 6 voor
    € 2,94
    en bespaar 5%
  • Koop 12 voor
    € 2,79
    en bespaar 10%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
EAN 8719327006177
Merk Berne Abdijbier
Percentage alcohol 4.5 %
Verpakking Bier Fles
Biersoort Wit
Ideale drink temperatuur
Land van herkomst Nederland
Stad van herkomst Heeswijk-Dinther
Vanaf wanneer op de markt 2017
inhoud 33 cl
geadviseerd glas weizen glas
Geadviseerd eten Aardbeien, Zoet Kaasje, Jong Kaasje, Walnoten, Zoet Fruit, Zouten Borrelnootjes, Ongezouten Pinda's, Bitterballen
kleur Licht Blond
Smaakprofiel toegankelijk
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) 4
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) 5
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) 3
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) 2

Berne Abdijbier Witheren Wit  - wit bier - 33cl fles

Deze prijs is inclusief 10 cent statiegeld.

Witheren wit:
Klaar voor de zon!
Een heerlijk fris witbier van tarwemout en gerstemout van hoge gisting en mooie hoppen waardoor een zacht bittertje ontstaat. Met slechts 4,5% alcohol een speciaalbier dat hergist op fles en in de zomermaanden heerlijk wegdrinkt op het terras of in de tuin maar door de liefhebber natuurlijk het hele jaar gedronken kan worden.


Berne Abdijbier:
In de archieven van Abdij van Berne zijn diverse gegevens die aantonen dat er in het oude Berne bij Heusden al in 1532 een brouwerij en brouwer was, genaamd Claes Berensen. Logisch want alle middeleeuwse kloosters hadden normaliter zo'n eigen voorziening, zeker de wat grotere. De oude waterput (foto) van waaruit water voor het bier werd gehaald bestaat nog steeds in de weilanden van het oude Berne. Het bier werd gebrouwen met zelfgeteelde hop en binnenlandse- en buitenlandse mout. In 1634 werd er al bier gebrouwen in Heeswijk en in 1639 werd een nieuw gemetseld brouwhuis gebouwd. Twee koperen brouwketels uit het oude Berne werden tot één gesmeed en er werden nieuwe brouwkuipen aangeschaft. Daarmee was de hele bierproductie naar Heeswijk overgeheveld. Er werd blond bier en speciaal bier (bruin bier) gemaakt dat erg goed in de smaak viel.
Helaas bestaat het brouwhuis in Heeswijk niet meer, maar wil de stichting Berne Abdijbier mettertijd deze eeuwenoude traditie in ere herstellen. Om dat te kunnen realiseren moeten er eerst heel veel biertjes worden verkocht. Dat kan natuurlijk alleen maar als het lekker bier is. Daarom wordt er nu volgens eigen recept op beperkte schaal bier gebrouwen bij een brouwerij in een bevriende abdij in België. In België omdat daar de kunst van hoogwaardige bovengistende bieren in de cultuur verankerd is en de technische middelen aanwezig zijn om dat goed te kunnen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Wit - Berne Abdijbier
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.