Curiosité 12 2021 - Bronckhorster Brewing Company

Curiosité 12 2021 - Bronckhorster Brewing Company

Lost Iconiq 2022

Lost Iconiq 2022

Baltic Porter - brons bier en reuz

is een unieke baltic porter ontstaan uit een samenwerking tussen brons bier en reuz.
Advice Price: € 0,00
€ 3,09
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
brons Baltic Porter
  • Koop 6 voor
    € 2,94
    en bespaar 5%
  • Koop 12 voor
    € 2,78
    en bespaar 10%
Incl. BTW

Brons bier en Reuz Baltic Porter - 33cl fles

Baltic Porter:
De smaak is zacht moutbitter. Minder geroosterde mout bitterheid dan een Ierse stout of export stout. Zoetig tot zoet, karamelmout, fruitig en zwak hop bitter. Een rijke, moutige zoetheid met een complexe mix van diepe mout, gedroogd fruit esters, en alcohol. Heeft een zacht geroosterde smaak. De mout geeft een complexiteit van karamel, toffee, nootachtig, en/of drop. De toevoeging van koffie geeft nog een extra diepte aan dit recept.

Reuz:
Zijn we nu een brouwerij of zijn we een brouwfirma? Volgens ons allebei. Kijken we op deze website naar de brouwfoto’s, dan zien we een bescheiden proefopstelling in een thuisbrouwerij. En inderdaad. Daar worden de overheerlijke karaktervolle recepten ontwikkeld op nog daadwerkelijk ambachtelijke wijze. Vele proefbrouwsels worden in ons proeflokaal gedegusteerd door leken en kenners. Pas na vele bijstellingen vervolgen deze bieren hun weg naar de commerciële brouwketels van partners in de Nederlandse brouwwereld. Daar mogen we samen met de brouwmeester van de betreffende brouwerij onze commerciële bieren brouwen. De brouwers van Reuzenbieren B.V. experimenteren met vaak onbekende moutsoorten, hoppen en giststammen. Verrassende en onbekende combinaties van mout, hop en gist kenmerken de aanpak van de brouwers. Daarom zijn de speciaal bieren van Reuzenbieren B.V. altijd opvallend. Zowel de commerciële bieren op deze website, veelal verkrijgbaar bij de betere slijter en gespecialiseerde biercafés, als de proefbrouwsels. En deze zijn alleen te proeven op locatie. Dus maak een afspraak.

Brons Bier:
Ontstaan uit een voorliefde voor bier brouwt oprichter en brouwmeester Sebastiaan Brons sinds 2015 experimentele biertjes in de achtertuin. In 2019 is samen met brouwmeester Aart Ligthart gestart met het opschalen van Brons Bier. Aart staat bekend om zijn verfijnde schroot- en brouwkwaliteit en is een trouwe kracht, klant en fijnproever van Brons Bier. In het jaar 2020 is er dan ook een officieel bedrijf ontstaan en samen vormen zij nu Brons Bier.

 

Naast de verkoop van bieren gaat Brons Bier graag de samenwerking aan met andere brouwers. Daarnaast wordt er gewerkt aan een serie kelderbieren, the Cellar Series. Ook voor proeverijen kan Brons Bier ingehuurd worden.

 

Sebastiaan heeft zich verder nog gespecialiseerd in het vak biersommelier, waardoor de inwendige mens dubbel getrakteerd wordt, met lekkere bieren én lekker eten. De dromen zijn groot, van het winnen van bierwedstrijden tot leverancier aan meerdere restaurants en wie weet ooit een eigen brewpub. Winnen is goud, bier is Brons zeggen wij dan ook graag.

 

'Onze missie is om nog onbekende smaakcombinaties op te speuren en deze te perfectioneren.'

 

Wij experimenteren graag met onze bieren. Dit doen wij door het gebruik van de wat vaak onbekende moutsoorten, hoppen en giststammen. Verrassende en onbekende combinaties van deze ingrediënten kenmerken onze bieren. Onze missie is om nog onbekende smaakcombinaties op te speuren en deze te perfectioneren.

 

Blijf op de hoogte door middel van onze sociale kanalen! Of schrijf je in voor de nieuwsbrief, die periodiek wordt gestuurd.Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Baltic Porter - brons bier en reuz
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.