Brouwerij t Meuleneind Barrel Project 20.06 – 37.5 cl - Stout

Brouwerij t Meuleneind Barrel Project 20.06 – 37.5 cl - Stout

Uwe Hooggijt de Tweede - Hooglander Bier

Uwe Hooggijt de Tweede - Hooglander Bier

Brouwerij t Meuleneind Barrel Project 20.05 – 37.5 cl - Quadrupel

Heerlijk quadrupel bier werd door de Hoevense Brouwer ´t Meuleneind de nodige maanden op een whisky vat gelegd.

Advice Price: € 0,00
€ 8,99
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Barrel Project 20.05
  • Koop 6 voor
    € 8,54
    en bespaar 5%
Incl. BTW

Brouwerij ‘t Meuleneind Barrel Project 20.05 – 37.5 cl – quadrupel - Barrel Aged

De Barrel Project bieren van Brouwerij 't Meuleneind zijn stuk voor stuk op unieke houten vaten gerijpt in onze eigen brouwerij.
Dit vat is eerst in de Verenigde Staten gebruikt voor het rijpen van Bourbon. Hierna is het vat naar Schotland gegaan en heeft er 10 jaar non-peated Whisky op gelegen. De ongeturfde Whisky heeft gedurende de jaren zijn verfijnde smaak afgegeven aan het vat. Onze Quadrupel heeft hierdoor een nog rijkere en vollere smaak gekregen, zonder zijn karakteristieke smaak te verliezen. Bier om rustig van te genieten.

Soort vat: Barrel
Distilleerderij: Miltonduff Distillery
Vatnummer: 0700988
Liters: 190
Aantal flessen: 503

Halderbergs Quadrupel vindt zijn oorsprong in de Brabantse gemeente Halderberge. Halderbergs Quadrupel is een pittig amberkleurig bier, met een volle body. Een bier met karakter! Deze quadrupel zal je verrassen door z'n soepelheid en prettige afdronk

Op dit moment liggen er ongeveer 30 barrels op de zolder van Brouwerij ‘t Meuleneind. Veel van deze barrels zijn voor tientallen jaren gevuld geweest met dranken als Rum, Congnac, Whisky, Gin of Port.

In deze barrels liggen diverse stijlen bier te rijpen, zoals Barley Wine, Tripel, Russian Imperial stout en Quadrupel. Tijdens het rijpingsproces komt er veel tannine, vanille en andere zoete aroma’s vanuit het hout van het vat bij het bier. Daarnaast geeft ook de originele drank een bijzondere smaak aan het bier. We laten de barrels gemiddeld een jaar rijpen in onze brouwerij en deze zullen slechts één keer gevuld worden met bier. Ieder Barrel Project van Brouwerij ‘t Meuleneind is dus een ‘single cask barrel aged bier’.

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Brouwerij t Meuleneind Barrel Project 20.05 – 37.5 cl - Quadrupel
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.