Gouden Carolus Tripel

Gouden Carolus Tripel

Gouden Carolus Classic

is een stevig en klassiek donker Belgisch bier.
Advice Price: € 0,00
€ 2,39
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Gouden Carolus Classic
  • Koop 6 voor
    € 2,28
    en bespaar 5%
  • Koop 12 voor
    € 2,16
    en bespaar 10%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
EAN 5425006240017
Merk het Anker
Percentage alcohol 8.5 %
Verpakking Bier Fles
Biersoort Belgian Ale
Ideale drink temperatuur
Land van herkomst België
Stad van herkomst Mechelen
inhoud 33 cl
geadviseerd glas kelk
Geadviseerd eten Mild Kaasje, Oude Kaas, Geroosterde Groenten, Stoofpot, Spareribs
kleur Donker Bruin
Smaakprofiel donker, fruitig, hartig, karamel, krachtig, rijk
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) 8
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) 5
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) 1
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) 4

Gouden Carolus Classic - Belgian Strong Dark Ale - 33cl - 8.5%abv.

Classic:
Gouden Carolus Classic vindt zijn oorsprong in de rijke Mechelse traditie. Elke Belgische stad had haar brouwerijen en eigen stadsbier. Zo dronken de Mechelaars “den Mechelschen Bruynen”. Mechelen, in die periode hoofdstad van de Nederlanden, had haar brouwersgilde en de leden stonden op hun eer van brouwer om voor de Keizer het beste bier te brouwen. Een oude Mechelse kroniek meldt dat dit Groot Keizersbier, “Gouden Carolus” genoemd naar de gouden munten van Keizer Karel, vooral bij de vossenjacht werd gedronken “daar dit zowel de ruiters als de paarden in volle vuur bracht en ze deed galopperen zodat de jacht steeds in beste stemming verliep”.
Dit “Groot Keizersbier” wordt nog steeds in de Mechelse brouwerij Het Anker gebrouwen. Donkere, zeer evenwichtig gedoseerde karamel- en aromatische mouten zorgen, in combinatie met een traditionele hoge gisting, voor een uniek bier dat de warmte van wijn en de frisheid van bier verenigt. Hierdoor is het uiterst geschikt in combinatie met culinaire specialiteiten zoals stoverijen, wild, patés en zelfs sabayon.

Gouden Carolus:
In het begin van de 15e eeuw was het begijnhof van Mechelen sterk aanwezig in de stad. Het begijnhof bezat een belangrijk "Krankenhuis" gesitueerd op de huidige site van de brouwerij, waarvan nog enkele gebouwen dateren uit de 15e en 16e eeuw, waaronder de oude St.-Bernardusrefuge van de Abdij van Hemiksem.
In 1471 beslist Karel de Stoute dat het bier gebrouwen voor het Krankenhuis “voor de begijnen en hunne officieren" vrij is van accijnzen en belastingen.
In 1872 koopt de familie Van Breedam de brouwerij en bouwt een moderne brouwerij met stoomketel. De liefde voor het vak en de interesse van de familie Van Breedam voor de Mechelse glorieperiode onder de Hertogen van Bourgondië, liggen aan de basis voor de terugkeer naar de tradities en het brouwen van speciale bieren.
In 1990 neemt Charles Leclef, 5e generatie, de brouwerij over en worden belangrijke investeringen gedaan. Het geheel van gebouwen en materialen wordt gerestaureerd en vernieuwd.
Ondertussen verwierf de brouwerij internationale bekendheid, wordt er naar meer dan 40 landen geëxporteerd en worden de bieren wereldwijd gelauwerd. Getuige hiervan de vele internationale prijzen en onderscheidingen die de brouwerij in ontvangst mocht nemen.

*prijs incl. statiegeld

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gouden Carolus Classic
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.