Gouden Carolus Classic

Gouden Carolus Classic

Gouden Carolus Whisky Infused

Gouden Carolus Whisky Infused

Gouden Carolus Tripel

is een mooi zachte en klassieke Belgisch Tripel.
Advice Price: € 0,00
€ 2,39
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Gouden Carolus Tripel
  • Koop 6 voor
    € 2,28
    en bespaar 5%
  • Koop 12 voor
    € 2,16
    en bespaar 10%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
EAN 5425006240024
Merk het Anker
Percentage alcohol 9.0 %
Verpakking Bier Fles
Biersoort Tripel
Ideale drink temperatuur
Land van herkomst België
Stad van herkomst Mechelen
inhoud 33 cl
Geadviseerd eten Zoet Kaasje, Jong Kaasje, Vissnacks, Walnoten, Steak, Garnalen, Bitterballen
kleur Goud
Smaakprofiel bitter, bloemig, Fris, fruitig, rijk
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) 8
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) 5
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) 1
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) 4

Gouden Carolus Tripel - Tripel - 33cl - 9%abv

Tripel:
Niettegenstaande de technologische vooruitgang wordt dit bier gebrouwen volgens de eeuwenoude traditie en verenigt het, zoals voorheen, de beste grondstoffen van onze bodem zoals rijpe gerst en fijne hop, om zo veel mogelijk puur aroma te behouden. Dit bier werd oorspronkelijk gebrouwen voor de Ridders van het Gulden Vlies in 1491.
Vol bevallige tederheid, met een zuivere en keurige smaak, zal dit bier u bekoren: op fles gerijpt, uitsluitend van bleke mout bekomen, hoog gegist en 100 % natuurlijk. Met een volmondige smaak die toch dorstlessend werkt, dankzij een evenwichtig hoppen. Om ideaal te proeven schenkt men zacht en in één trek aan een temperatuur van ongeveer 7°C. Dit aangename goudblonde bier wordt gekozen door wie houdt van een zwaarder, ietwat kruidig en verfrissend bier.

Gouden Carolus:
In het begin van de 15e eeuw was het begijnhof van Mechelen sterk aanwezig in de stad. Het begijnhof bezat een belangrijk "Krankenhuis" gesitueerd op de huidige site van de brouwerij, waarvan nog enkele gebouwen dateren uit de 15e en 16e eeuw, waaronder de oude St.-Bernardusrefuge van de Abdij van Hemiksem.
In 1471 beslist Karel de Stoute dat het bier gebrouwen voor het Krankenhuis “voor de begijnen en hunne officieren" vrij is van accijnzen en belastingen.
In 1872 koopt de familie Van Breedam de brouwerij en bouwt een moderne brouwerij met stoomketel. De liefde voor het vak en de interesse van de familie Van Breedam voor de Mechelse glorieperiode onder de Hertogen van Bourgondië, liggen aan de basis voor de terugkeer naar de tradities en het brouwen van speciale bieren.
In 1990 neemt Charles Leclef, 5e generatie, de brouwerij over en worden belangrijke investeringen gedaan. Het geheel van gebouwen en materialen wordt gerestaureerd en vernieuwd.
Ondertussen verwierf de brouwerij internationale bekendheid, wordt er naar meer dan 40 landen geëxporteerd en worden de bieren wereldwijd gelauwerd. Getuige hiervan de vele internationale prijzen en onderscheidingen die de brouwerij in ontvangst mocht nemen.

*prijs incl. statiegeld

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gouden Carolus Tripel
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.