Lentebier - brouwerij t Meuleneind

Lentebier - brouwerij t Meuleneind

100 Watt - To The Buttons - Imperial Spring Ale

100 Watt - To The Buttons - Imperial Spring Ale

Muifel Lentebier

is een uniek lentebier uit Oss.
€ 2,69
Beschikbaarheid:
Op voorraad
SKU
Muifel Lentebier
  • Koop 6 voor
    € 2,55
    en bespaar 5%
  • Koop 12 voor
    € 2,42
    en bespaar 10%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
EAN 8718053091358
Merk Muifel Brouwerij
Percentage alcohol 5.5 %
Verpakking Bier Fles
Biersoort Seizoensbier
Ideale drink temperatuur
Land van herkomst Nederland
Stad van herkomst Oss
Vanaf wanneer op de markt 2022
inhoud 33 cl
geadviseerd glas teku
Geadviseerd eten Aardbeien, Zoet Kaasje, Jong Kaasje, Gekruid Oosters Eten, Geroosterde Groenten, Walnoten, Zoet Desert, Zoet Fruit, Zouten Borrelnootjes, Ongezouten Pinda's
kleur Blond
Smaakprofiel Fris, fruitig
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) 3
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) 4
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) 2
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) 2

Muifel brouwerij Lentebier - 33cl fles

Lentebier:
In 2015 zijn we gestart met het brouwen van dit bijzondere Lentebier. Hoe eenvoudig de naam ook is, het is een vrij bijzonder biertype. Maar maak je geen zorgen, het is uiteindelijk een makkelijk drinkbaar blond bier met fijne, zacht-bittere hoptoetsen. Het biertype is een Session India Pale Lager (SIPL). Het is een variant op het bekende IPA (India pale ale) biertype. Het is een sessie bier vanwege het lage alcoholpercentage van 5,5%. En het is een lager bier (en geen ale) omdat we bij het brouwen een ondergist hebben gebruikt. Bijna alle Muifelbieren zijn bovengistend gebrouwen (vergisting bij 20 °C), maar dit is een uitzondering vanwege het ondergistende brouwproces (vergisting bij 10 °C). Dit verklaart wellicht waarom het bier enigszins pilsachtig overkomt (pilsner bieren worden ook ondergistend gebrouwen). De mild-frisse bitterheid wordt veroorzaakt door de heerlijke Amerikaanse hopsoorten die we hebben gebruikt (Chinook, Columbus en Amarillo).

Muifelbrouwerij:
Het begon allemaal in 2002 in Megen. Martin was al een paar jaar aan het hobbybrouwen en kwam erachter dat zijn bieren goed in de smaak vielen. De hobbybieren werden pertinent nooit verkocht maar wat gebeurde er in 2006: een eerste echte bestelling. PANIEK! Een reclamebureau uit Den Bosch klopte bij Martin aan en wilde graag een geweldig kerstgeschenk hebben voor haar klanten. Dit reclamebureau had de Zuster Agatha geproefd en zij wilde 500 liter ervan hebben. Maar als hobbybrouwer even 500 liter brouwen.. pfoe! Dat is teveel van het goede! Aldus richtte Martin in 2006 de Muifelbrouwerij op en er was een heuse (huur)brouwerij waarvan de bestellingen gingen lopen! Maar waar halen we dan 500 liter Zuster Agatha vandaan?! Martin ging opzoek naar een bedrijf waar dit kon en kwam al heel snel uit in Oss bij de Maaslandbrouwerij. Uiteindelijk is het eerste brouwsel Zuster Agatha gebrouwen en afgevuld op grote (150cl) flessen en de brouwerij was een feit! En nu.. Vele jaren later, hebben wij een geweldige brouwerij op de Vikingenweg in Oss. Daar worden de Muifels ontwikkeld, beoordeeld, geproefd en natuurlijk gebrouwen in eigen brouwketels!

Deze prijs is inclusief €0,10 statiegeld.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Muifel Lentebier
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.