Wij maken gebruik van cookies om uw bezoek aan Badmintonplanet.nl nog makkelijker te maken. Als u onze website bezoekt, gaat u akkoord met deze cookies.
is de 2023 edite van de zeer smakelijke Brut van Omer.
EAN | 5411858100234 |
---|---|
Merk | Omer Vander Ghinste |
Percentage alcohol | 7.0 % |
Verpakking Bier | Fles |
Biersoort | Brut |
Ideale drink temperatuur | 7° |
Land van herkomst | Belgie |
Stad van herkomst | Bellegem |
Vanaf wanneer op de markt | 2021 |
inhoud | 75 cl |
geadviseerd glas | teku |
Geadviseerd eten | Aardbeien, Zoet Kaasje, Jong Kaasje, Mild Kaasje, Geroosterde Groenten, Vissnacks |
kleur | Amber |
Smaakprofiel | Fris, fruitig, zuur |
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) | 7 |
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) | 5 |
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) | 6 |
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) | 2 |
Brouwerij Omer Vander Ghinste Brut Nature – Brut Bier – 75cl fles
De brouwerij:
Omer is de naam van alle brouwers die sinds 1892 van vader op zoon werkzaam waren in de brouwerij. Bij het opstarten van de brouwerij liet Omer Vander Ghinste in de cafés brandglasramen plaatsen met het opschrift 'Bieren Omer Vander Ghinste'. Aangezien men deze wegens de hoge kostprijs niet snel kon vervangen, kreeg elke oudste zoon in de volgende generatie ook de naam Omer. De brouwerij wordt sinds 2007 geleid door Omer-Jean Vander Ghinste, de vierde generatie.
Brut Nature:
Brut Nature is een koperkleurig 'Brut Style' bier. De term Brut komt uit de Champagnewereld en wordt gebruikt om droge champagnes aan te duiden. Brut Nature is een bier van hoge gisting, hergist op fles met een wilde gist. Deze wilde gist maakt Brut Nature 'levendig' en zorgt voor een aangenaam droog bier met een laag suikergehalte.
Brut Nature is een bier dat evolueert in de fles en minstens 5 jaar houdbaar is. Door het gebruik van dryhopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter van de 5 hopsoorten naar voren.
Het resultaat is een droog, zachtbitter bier met een fijne afdronk. De verschillende stadia van gisting, hoge gisting en hergisting op fles met wilde gist vereisen een brouwproces van minimaal 3 maanden.