Trip Holleke - brouwerij t Holleke

Trip Holleke - brouwerij t Holleke

tripel barrel aged - brouwerij t Holleke

tripel barrel aged - brouwerij t Holleke

quadrupel barrel aged - brouwerij t Holleke

is een heerlijke quadrupel uit Oud Gastel die de nodige maanden op Linkwood vaten heeft gelegen.

€ 9,49
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
SKU
Holleke quadrupel barrel
  • Koop 3 voor
    € 9,02
    en bespaar 5%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
Merk Brouwerij t Holleke
Percentage alcohol 8.0 %
Verpakking Bier Fles
Biersoort Barrel Aged, Quadrupel
Ideale drink temperatuur
Land van herkomst Nederland
Stad van herkomst Oud Gastel
Vanaf wanneer op de markt 2021
inhoud 37,5 cl
geadviseerd glas teku
Geadviseerd eten Mild Kaasje, Oude Kaas, Scherpe Kaas, Blauwschimmel Kaas, Karamel, Pesto, Toffee, Walnoten, Zoet Desert, Steak
kleur Donker Bruin
Smaakprofiel krachtig, rijk
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) 9
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) 8
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) 1
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) 3

Brouwerij t Holleke - barrel aged quadrupel - 37.5 cl

barrel aged quadrupel:
De als de vaten aankomen worden ze geopend en doorgaan ze een een grondige inspectie. de geur van whisky komt je al tegemoet!
het beste is als er nog een klein bodempje whisky in zit! Dan weet je zeker dat het vat vers is en dat hij nog lek-dicht is!
Dit whiskyvat komt van de disteleerderij linkwood Elgin, in de Schotse whiskyregio Speyside. De stokerij is in 1821 opgericht door Peter Brown, en startte in 1825 de productie met twee destilleerketels, tot een productie van 4500 liter alcohol per jaar. De stokerij werd tot de dood van Brown in 1868 geleid door James Walker. Na Browns dood ging het eigendom en het bestuur van de stokerij over op zijn zoon, William Brown.
Speyside is een gebied in Moray (voormalig graafschap), in Schotland waar 50% van de single malt whisky van Schotland wordt geproduceerd.
Single malt whisky's zijn whisky's afkomstig van één distilleerderij. Deze whisky's zijn vaak wat 'ruiger' van smaak; bijvoorbeeld de whisky's uit het westen van Schotland kenmerken zich door een zilte, jodium-achtige smaak. Single malts worden gedistilleerd in koperen potketels. Tijdens het bereiden past men de techniek eesten toe, waarbij de gerst wordt verhit boven een vuur dat vaak ook een deel turf bevat. Deze turf of juist het ontbreken ervan heeft een sterke invloed op de uiteindelijke smaak van de whisky.
daarbovenop onze quadrupel en een jaar laten rijpen vormt uiteindelijk het hele proces voor dit barrel aged bier. proef en Geniet!

Brouwerij t Holleke:
Brouwerij ’t Holleke begon in 2019 zijn heerlijke bieren op de markt te brengen en vanaf het begin was dit direct een succes. Niet verwonderlijk als je ziet met hoeveel passie er in Oud Gastel gebrouwen word. De bier expert van speciaal bierkoning liep 1 der toppers van deze brouwerij eind 2020 tegen het lijf. Door de kwaliteit van het bier kon een samenwerking niet uit blijven. Zeker gezien vader en zoon Leenaerts, de brouwers onwijs aardige mannen zijn. Naast het reguliere assortiment Blond , Tripel en Quadrupel bier brengt brouwerij ’t Holleke jaarlijks ook meerdere specials uit, momenteel worden deze voornamelijk gebaseerd op stout bieren.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:quadrupel barrel aged - brouwerij t Holleke
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.