Iconiq - Brouwerij Lost

Iconiq - Brouwerij Lost

Blond - Berne Abdijbier

Blond - Berne Abdijbier

Rosso - Brouwerij Lost

is een heerlijk fruitig blond bier uit Uitgeest.

€ 3,59
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
SKU
Lost Rosso
  • Koop 6 voor
    € 3,41
    en bespaar 5%
  • Koop 12 voor
    € 3,23
    en bespaar 10%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
EAN 8720299303928
Merk Brouwerij Lost
Percentage alcohol 6.0 %
Verpakking Bier Blik
Biersoort Blond
Ideale drink temperatuur
Land van herkomst Nederland
Stad van herkomst Uitgeest
Vanaf wanneer op de markt 2021
inhoud 33 cl
geadviseerd glas teku
Geadviseerd eten Aardbeien, Zoet Kaasje, Chocolade, Zoet Desert, Zoet Fruit
kleur Blond
Smaakprofiel fruitig
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) 5
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) 4
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) 2
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) 4

Brouwerij Lost Rosso - Blond - 33cl blik

Rosso:
Iedereen kent de bekende blond bieren van Affligem, Grimbergen, Duvel of La Chouffe wel. Brouwers die echt populair zijn geworden met het blonde bier. Veelal worden blonde bieren met een Belgische gist gemaakt, die ze een bijzondere kruidigheid (en soms ook nog pittigheid) meegeeft. Die kruidigheid wordt vaak gebalanceerd door daar wat fruitigheid tegenover te zetten. Blond bieren zijn over het algemeen doordrinkers, al ligt het er wel aan of je een “Belgian Golden Strong Ale ~8%” drinkt of dat je een “Belgian Blond Ale ~6%” drinkt. En voor we besloten welke van de 2 type blond bieren we gingen releasen, hebben we vooraf nog wel even een discussie gehad, want wij hebben beide onze eigen favoriet. Stan is van de Strong ales en Lorenzo is wat meer van de lichtere bieren fan.

ROSSO is een Belgian Blond Ale. Een bier dat met een traditionele Belgische gist gebrouwen is die prachtige kruidige smaken creëert. Ook wij hebben deze kruidigheid gebalanceerd met fruitigheid en dat hebben we op 2 manieren gedaan. Er zijn tijdens het kookproces gedroogde sinaasappelschillen toegevoegd en er is met de hop Citra ge-dryhopt. Hierdoor krijgt ROSSO mooie citrustonen die het bier echt in balans brengen. Geniet ervan!

Brouwerij Lost:
Wij zijn 3 jonge gasten die al meer dan 10 jaar hechte vrienden zijn. De vriendengroep bestaat uit 10 man groot, dus het is altijd kneitergezellig! Ieder jaar is er binnen de vriendengroep een speciaal evenement waarbij we een competitie doen. De competitie van dat jaar was om zelf een bier te gaan brouwen. Op dat moment was iedereen in de groep namelijk de wereld van craft beer aan het ontdekken. Voor ons een unieke smaaksensatie in vergelijking met al dat macro-pils dat we op dat moment vaak dronken. Iedereen heeft zo veel plezier gehad in het maken van zijn eigen creatie! Van een whisky infused tripel tot een witbier met citroen- en pruimenschillen. Het was een dag vol plezier.

Dit werd het begin van een nieuwe passie, want Stan en Lorenzo bleven maar brouwen. De potten en pannen werden ingeruild voor een elektrische brouwketel en het balkon werd ingewisseld voor een echte brouwlocatie. In een loods in Westzaan met een professionele keuken van pasteitjesmaker Pastechi Caribe konden we meer bier brouwen en hadden we eindelijk de ruimte die we wilde. Daar maken we tot op de dag van vandaag nog onze testbieren.


Er begint naarmate je bieren beter worden wat aan je te knagen. De bieren worden door bekende en onbekende mensen gewaardeerd en vragen waar je te koop bent. Nou, helemaal nergens nog. Moet daar niet eens verandering in gaan komen? Dit heeft ons zo aan het denken gezet, dat we de stap hebben gemaakt. Dit was het ontstaan van LOST. LOrenzo en STan. Later kwam Michiel er ook nog bij. Hij was ontzettend enthousiast geraakt door de stappen die we aan het zetten waren. Craft bier drinken was ook 1 van zijn favoriete bezigheden en Stan en Lorenzo konden nog wel zo’n topper in het team gebruiken.


Met 800 brouwerijen op dat moment moesten we het wel anders aanpakken dan de rest. Het werd daarom onze missie om bieren zonder grenzen te ontwikkelen. Recepten maken we nooit vanuit een kostenoogpunt. Het moet vooral lekker zijn. Als het bier dan wat meer kost, dan is dat maar zo. Dit is waar we voor staan. Topkwaliteit bieren die net even wat anders zijn met een leuk verhaal. Daarom zie je ons bier in blik, want dat is goed voor het milieu en goed voor de kwaliteit van het bier. Met flashy designs proberen we in het schap op te vallen en brengen we ons verhaal zowel online (social media) als offline (proeverijen, workshops) naar buiten. Daarmee luidt dan ook onze toepasselijke slogan:


Let’s get LOST together!

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosso - Brouwerij Lost
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.