Deus Brut des Flandres

Deus Brut des Flandres

Bierglas Tripel Karmeliet 30cl

Bierglas Tripel Karmeliet 30cl

Tripel Karmeliet

is 1 van de bekendste en lekkerste Tripels uit Belgie.

Advice Price: € 0,00
€ 2,29
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Tripel Karmeliet
  • Koop 12 voor
    € 2,08
    en bespaar 9%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
EAN 54050082
Merk Brouwerij Bosteels
Percentage alcohol 8.4 %
Verpakking Bier Fles
Biersoort Tripel
Ideale drink temperatuur
Land van herkomst Belgie
Stad van herkomst Bruggenhout
Vanaf wanneer op de markt 2000
inhoud 33 cl
geadviseerd glas teku
Geadviseerd eten Oude Kaas, Chocolade, Gegrilde Kip, Gekruid Oosters Eten, Geroosterde Groenten, Steak, Bitterballen
kleur Goud
Smaakprofiel rijk
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) 7
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) 5
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) 1
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) 2

Brouwerij Bosteels Tripel Karmeliet - tripel bier - 33cl fles

Tripel Karmeliet:

Tripel Karmeliet is het werk van liefde, geduld en passie. Zeven generaties van hard werken, gestaag vervolmaken van brouwerskennis en onophoudelijk streven naar perfectie, gingen vooraf aan dit uitzonderlijk staaltje vakmanschap in dit uitmuntende bier.

Tripel Karmeliet wordt gebrouwen volgens een 3 granen-recept uit 1679, dat zijn oorsprong vindt in een Dendermonds Karmelietenklooster. Een genuanceerde tripel, verfijnd en uitgebalanceerd. Een prachtige harmonie van gerst, haver en tarwe met zachte, fruitige tonen en een verrassend delicate smaak.

Dit tijdloze bier is de belichaming van onze onophoudelijke zoektocht naar schoonheid.

Dit is Tripel Karmeliet. 7 generaties, 3 granen, 1 recept.Brouwerij Bosteels:

Na meer dan 200 jaar in de handen van familie Bosteels rekent de brouwerij vandaag op de ambacht van zeven generaties. In 1791 richtte Jean-Baptiste Bosteels de brouwerij op en stierf helaas 3 jaar later. De generaties die volgden hebben met evenveel passie de brouwerij overgenomen en zijn, zelfs tijdens de wereldoorlogen, nooit gestopt met brouwen.
Doorheen de jaren speelde de brouwerij zo een belangrijke rol dat het ons niet verbaasd dat 3 van de 7 generaties verkozen werden tot burgemeester van Buggenhout.

Tijdens het jaar 1930, zette Antoine Bosteels, 5de generatie, de brouwersdynastie voort en breidde de verkoop naar andere regio’s uit. Het bier vond zijn weg naar Belgische grootsteden zoals Gent, Antwerpen en Brussel.

Zij zoon Ivo Bosteels eerde het iconisch bier van Pauwel Kwak en bracht het terug op de markt in het jaar 1980. Het is het startpunt van moderne, sterke bieren voor Brouwerij Bosteels. In de jaren 90, laatstleden begreep Antoine Bosteels, de zoon van Ivo en de 7de generatie, het potentieel van sterke bieren. In het bijzonder waren sterke blonde bieren in opmars. Gedreven door de passie van de kunst van het brouwen en geleid door zijn creativiteit, staat Antoine aan de oorsprong van de bieren Tripel Karmeliet en DeuS Brut des Flandres.

De brouwerij is gelegen in hartje Buggenhout. Grenzend aan het ruime binnenplein rijzen de fraaie, statige panden. In het midden van het plan de voormalige familiewoonst en links ervan de oude, witgekalkte torenbrouwerij. Het geklasseerde brouwershuis werd gebouwd volgens de plannen van architect Minnaert (Minnaertschouwburg, Gent) en binnenin de familiewoonst kan men nog steeds het familiaal erfgoed ontdekken in het prachtig salon. Elke dag zetten vakkundige en gepassioneerde brouwers met trots water, graan, hop en gist om in fantastische bieren met elk hun eigen karakter en uniek verhaal. Een magische plek waar de muren geschiedenis ademen!Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Tripel Karmeliet
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.