Wij maken gebruik van cookies om uw bezoek aan Badmintonplanet.nl nog makkelijker te maken. Als u onze website bezoekt, gaat u akkoord met deze cookies.
is een unieke New Zealand TIPA uit Breda.
EAN | 8720254307985 |
---|---|
Merk | Frontaal |
Percentage alcohol | 10.0 % |
Verpakking Bier | Blik |
Biersoort | India Pale Ale (IPA) |
Ideale drink temperatuur | 8° |
Land van herkomst | Nederland |
Stad van herkomst | Breda |
Vanaf wanneer op de markt | 2021 |
inhoud | 44 cl |
geadviseerd glas | teku |
Geadviseerd eten | Chocolade, Gegrilde Kip, Gekruid Oosters Eten, Geroosterde Groenten, Walnoten, Burger |
kleur | Amber |
Smaakprofiel | bitter, krachtig, rijk |
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) | 9 |
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) | 5 |
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) | 2 |
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) | 7 |
Brouwerij Frontaal Tapawera Dawn - New Zealand Tipa - 44cl blik
Tapawera Dawn:
Samen met de brouwers van Fuerst Wiacek is er een unieke Triple IPA gebrouwen, vernoemd naar de plek waar de meeste hop van het bier vandaag komt. Nelson Sauvin, Pacific Sunrise en Motueka hop komen uit Nieuw-Zeeland en zorgen voor aroma’s van tropisch fruit, citrus en kruiden. Daarnaast is er Magnum hop toegevoegd, die zijn oorsprong in Duitsland vindt, net als Fuerst Wiack. Magnum brengt enkele subtiele kruidenaroma’s naar voren, voor een nog diepere smaak.
Brouwerij Frontaal:
Brouwerij Frontaal is ontstaan in 2015 na een jarenlange zoektocht naar de verschillende smaken & aroma's in al bestaande bieren. We hebben ons vervolgens het vak van brouwen zelf aangeleerd, veel ervaringen opgedaan bij bestaande brouwerijen en zich verdiept in de vele literatuur. Wij zijn een brouwerij die staat voor innovatie, balans, creativiteit maar ook zeker voor transparantie (op de helderheid van sommige bieren na). Dit komt allemaal terug in de smaak van het bier, de etiketten maar ook zeker door de manier van handelen door de brouwerij. We brouwen ons bier volgens de slogan "Beer for Thought". Hiermee doelen we op het creëren van smaken, kleuren en geuren in het bier, wat de drinker aanzet tot denken waar dit door ontstaan is. Naast dat er op zoek gegaan wordt naar de uitwerking van de ingrediënten zou men ook kunnen denken bij welk gerecht het bier lekker bij is of bij welk moment het goed past. We hopen jullie mee te kunnen nemen in ons gedachtegoed, en dat de bieren mogen smaken. Proost! Een mooie samenwerking tussen Frontaal en 1* Michelin restaurant Zout en Citroen in Oosterhout. Dit is nu echt zo'n biertje waar je er meerdere van wil inslaan. Deze Barleywine-american is 12 maanden gerijpt op verschillende barrels.