Moersleutel Could You Pass Me the Curved Jaw Vise Grip Pliers

Moersleutel Could You Pass Me the Curved Jaw Vise Grip Pliers

You Trippin.?! - stadsbrouwerij 013

You Trippin.?! - stadsbrouwerij 013

Het Rooi Gebroed Bijltje

is een uniek gruitbier uit Valkenswaard.

€ 3,99
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
SKU
Het Rooi Gebroed Bijltje
  • Koop 6 voor
    € 3,79
    en bespaar 5%
  • Koop 12 voor
    € 3,59
    en bespaar 10%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
EAN 08719326857800
Merk Het Rooi Gebroed
Percentage alcohol 7.5 %
Verpakking Bier Fles
Biersoort Pale Ale
Ideale drink temperatuur
Land van herkomst Nederland
Stad van herkomst Valkenswaard
Vanaf wanneer op de markt 2021
inhoud 33 cl
geadviseerd glas teku
Geadviseerd eten Gekruid Oosters Eten, Geroosterde Groenten, Mexicaanse Hapjes, Roasted Bacon, Vissnacks, Walnoten, Burger, Spareribs
kleur Amber
Smaakprofiel rijk, toegankelijk
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) 5
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) 4
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) 2
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) 4

Het Rooi Gebroed Bijltje - Gruitbier - 33cl fles

Bijltje:
In de vierde eeuw voor Christus werd er in het Duitse Tübingen een hooggeplaatste krijger begraven in een grafheuvel. Naast zijn wapens kreeg hij als grafgift een ketel met daarin een heerlijke braggot. Een goede binnenkomst in het hiernamaals. In 2016 is deze grafheuvel opengelegd en hebben archeologen de ketel onderzocht op de resten van eten of drinken. Het honingdrankje was op, maar zij vonden wel de resten van gerst, honing en een aantal kruiden. Wij hebben deze braggot na gemaakt en aangevuld met kruiden die gebruikt werden in vroegmiddeleeuws bier. Het eindresultaat is een heerlijk kruidig, hoploos gruitbier met een gevarieerd smakenpalet. Door de vele kruiden die gebruikt zijn veranderd de beleving geleidelijk van een warme geur en smaak naar een bittere, frisse nasmaak.

Het Rooi Gebroed:
het Rooi Gebroed Het was het jaar 2015 We zaten op een bankje, daar waar de Dommel en de Keersop samenvloeien. Hier zijn wij vaker te vinden, op zoek naar creativiteit en bezinning. Het weer was druilerig en de temperatuur alles behalve aangenaam. Toen, onder het genot van net wat teveel bier, er een idee ontsprong waar we de komende jaren onze ziel en zaligheid aan zouden verliezen. Jarenlang waren we al bevriend en er was één product dat ons bij iedere samenkomst vergezelde, en dat was bier. Wij waren toen onderdeel van een levende geschiedenis groep die de vroege middeleeuwen uitbeelden in musea en op historische evenementen. Naast de showfight waren wij op zoek naar een ambacht om aan het publiek te tonen. Pieter had een achtergrond binnen het consumptief (bakkerij, kok, onderwijs) en Roel had zijn achtergrond in de historie (archeologie en onderwijs) en laat deze twee specialisme nu mooi samenkomen in de ambacht die wij kozen, het brouwen van een historisch verantwoord biertje. In 2019 hadden we eindelijk een stabiel recept uitgedokterd en besloten wij een bedrijf te worden. Dit resulteerde in 2020 tot de eerste grootschalige productie van het Bijltje. De historische groep hebben wij ondertussen verlaten en we gaan nu als zelfstandige groep in onze vroeg middeleeuwse brouwerij langs culturele - , historische- en bierevenementen. Hier tonen wij de ambacht van het brouwen in de vroege middeleeuwen en schenken wij ons heerlijke gruitbier. Mocht je nieuwsgierigheid naar een echt middeleeuws gruitbier geprikkeld zijn, kijk dan snel bij evenementen voor een bezoek aan onze brouwerij.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Het Rooi Gebroed Bijltje
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.