Kraftbier Goej Klets

Kraftbier Goej Klets

Van Moll Ubergebockt

Van Moll Ubergebockt

Muifel Martin 50 jaar Alt

is een uniek Alt bier ter ere van de verjaring van de brouwer.

€ 2,79
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
SKU
Muifel 50 jaar
  • Koop 6 voor
    € 2,65
    en bespaar 5%
  • Koop 12 voor
    € 2,51
    en bespaar 10%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
EAN 7141252664480
Merk Muifel Brouwerij
Percentage alcohol 5.8 %
Verpakking Bier Fles
Biersoort Lager
Ideale drink temperatuur
Land van herkomst Nederland
Stad van herkomst Oss
Vanaf wanneer op de markt 2021
inhoud 33 cl
geadviseerd glas teku
Geadviseerd eten Oude Kaas, Gegrilde Kip, Gekruid Oosters Eten, Geroosterde Groenten
kleur Amber
Smaakprofiel rijk
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) 3
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) 2
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) 2
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) 4

Muifel Brouwerij Martin 50 jaar Alt - Altbier - 33cl fles

Martin 50 jaar Alt:
Bijzonder eenmalig bier speciaal gebrouwen voor de eigenaar van de Muifelbrouwerij Martin Ostendorf die in september 2021 50 is geworden.

Altbier:
Het Altbier zoals we dat tegenwoordig kennen is amberkleurig en is in smaak verwant aan Engelse pale ales en de Belgische bieren van hoge gisting zoals Palm en De Koninck. Wel onderscheidt het zich duidelijk van het Keulse bier van bovengisting, Kölsch, dat veel blonder is en een minder bitter aroma heeft. Keulen en Düsseldorf zijn vanouds rivalen en die rivaliteit wordt ook beleefd tussen Kölsch en Altbier. Altbier is een bier van bovengisting. Altbier krijgt zijn naam door de ''oude'' manier van brouwen. Het Duitse woord voor oud is namelijk ''Alt'' en zo komt het bier dus aan zijn naam.

Het ontstaan van de Muifelbrouwerij:
Het begon allemaal in 2002 in Megen. Martin was al een paar jaar aan het hobbybrouwen en kwam erachter dat zijn bieren goed in de smaak vielen. De hobbybieren werden pertinent nooit verkocht maar wat gebeurde er in 2006: een eerste echte bestelling. PANIEK! Een reclamebureau uit Den Bosch klopte bij Martin aan en wilde graag een geweldig kerstgeschenk hebben voor haar klanten. Dit reclamebureau had de Zuster Agatha geproefd en zij wilde 500 liter ervan hebben. Maar als hobbybrouwer even 500 liter brouwen.. pfoe! Dat is teveel van het goede!
Aldus richtte Martin in 2006 de Muifelbrouwerij op en er was een heuse (huur)brouwerij waarvan de bestellingen gingen lopen! Maar waar halen we dan 500 liter Zuster Agatha vandaan?!
Martin ging opzoek naar een bedrijf waar dit kon en kwam al heel snel uit in Oss bij de Maaslandbrouwerij. Uiteindelijk is het eerste brouwsel Zuster Agatha gebrouwen en afgevuld op grote (150cl) flessen en de brouwerij was een feit! En nu.. Vele jaren later, hebben wij een geweldige brouwerij op de Vikingenweg in Oss. Daar worden de Muifels ontwikkeld, beoordeeld, geproefd en natuurlijk gebrouwen in eigen brouwketels!


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Muifel Martin 50 jaar Alt
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.