St. Bernardus Abt 12

St. Bernardus Abt 12

St. Bernardus Tripel

is een heerlijke klassieke tripel uit Watou.

€ 2,19
Beschikbaarheid:
Op voorraad
SKU
St. Bernardus Tripel
  • Koop 6 voor
    € 2,09
    en bespaar 5%
  • Koop 12 voor
    € 1,98
    en bespaar 10%
Incl. BTW
Product eigenschappen
Meer informatie
EAN 54079038
Merk st. Bernardus
Percentage alcohol 8.0 %
Verpakking Bier Fles
Biersoort Tripel
Ideale drink temperatuur
Land van herkomst Belgie
Stad van herkomst Watou
Vanaf wanneer op de markt 2000
inhoud 33 cl
geadviseerd glas teku
Geadviseerd eten Mild Kaasje, Oude Kaas, Chocolade, Gegrilde Kip, Gekruid Oosters Eten, Karamel, Mango, Zoet Desert, Bitterballen, Burger
kleur Goud
Smaakprofiel rijk
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) 7
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) 6
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) 1
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) 1

st. Bernardus tripel - 33cl fles

Tripel:
St.Bernardus Tripel is een traditioneel abdijbier, gebrouwen volgens de klassieke ‘Tripel’ stijl. In de streek rond Watou noemt men de Tripel ook vaak een ‘Bernadetje’, voorwaar een mooie verwijzing en hommage aan Bernadette, de jongste dochter van Evariste Deconinck.


Brouwerij Sint Bernardus:
De brouwerij werd in 1946 opgericht door Evarist Deconinck die sinds de jaren dertig de kaasmakerij in Watou van de paters Trappisten van de Abdij op de Katsberg (Noord-Frankrijk) overgenomen had. Hij had een contract afgesloten met de paters Trappisten van de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren, die besloten hadden hun bier niet meer zelf verder te commercialiseren. De Poolse meesterbrouwer van de Abdij van Westvleteren stapte mee over naar de nieuwe brouwerij waar voortaan het bier Sint-Sixtus gebrouwen werd. In de abdij werd enkel nog kleinschalig gebrouwen voor eigen gebruik. In 1959 besliste Deconinck om de productie van kaas te stoppen en zich volledig toe te leggen op het brouwen. Begin jaren zestig stapte zijn schoonzoon Guy Claus in de brouwerij in in 1962 werd de licentie voor het brouwen van het trappistenbier voor 30 jaar verlengd. In 1992 werd deze overeenkomst stopgezet omdat de Trappistenbrouwerijen beslist hadden dat enkel bieren gebrouwen binnen de muren van de abdij het Authentic Trappist Product label kregen. De bieren werden door de brouwerij volgens de originele recepten verder gebrouwen onder de naam St. Bernardus. De drie bestaande (pater 6, prior 8 en abt 12) werden uitgebreid met St. Bernardus Tripel. Omdat Guy Claus de pensioengerechtigde leeftijd naderde werd een geschikte opvolger gezocht en gevonden in Hans Depypere. Er werden nieuwe bieren aan het gamma toegevoegd, Watou Tripel, St. Bernardus witbier en Grottenbier (de laatste twee ontwikkeld in samenwerking met Pierre Celis).

Deze prijs is inclusief 10ct. statiegeld.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:St. Bernardus Tripel
Ben je oud genoeg voor deze webshop?
Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om de site te bezoeken.