Wij maken gebruik van cookies om uw bezoek aan Badmintonplanet.nl nog makkelijker te maken. Als u onze website bezoekt, gaat u akkoord met deze cookies.
is een unieke Pastry Stout uit Eindhoven die een aantal maanden op Cognac vaten heeft gelegen
EAN | 8719699912243 |
---|---|
Merk | Brouwerij 100 watt |
Percentage alcohol | 11.0 % |
Verpakking Bier | Fles |
Biersoort | Barrel Aged, Stout |
Ideale drink temperatuur | 11° |
Land van herkomst | Nederland |
Stad van herkomst | Eindhoven |
Vanaf wanneer op de markt | 2021 |
inhoud | 33 cl |
geadviseerd glas | teku |
Geadviseerd eten | Oude Kaas, Scherpe Kaas, Blauwschimmel Kaas, Chocolade |
kleur | Donker Bruin |
Smaakprofiel | krachtig, rijk |
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) | 9 |
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) | 4 |
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) | 1 |
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) | 2 |
Stadsbrouwerij Eindhoven / Brouwerij 100 Watt Suck on my Chocoalte Salty Balls - Barrel Aged Stout - 33cl fles
Suck on my Chocoalte Salty Balls:
Dit bier wil ik al 5 jaar lang maken. Toen bestond de stijl ‘Pastry Stout’ nog niet. Nu valt ie min of meer wel in die categorie. Maar meestal zijn deze type bieren mierzoet en voorzien van teveel aroma’s en smaakstoffen waardoor ze vaak wat chemisch overkomen. Ook worden ze achteraf bijgezoet. Ik ben er niet zo dol op. De Balls zijn dus meer in balans qua bier betreft. De chocolade smaak komt alleen van de mouten af. Uniek is dat er van de 3 basisgranen ook de crystal (caramel) en chocolademout zijn gebruikt. Dat is een behoorlijk groot aandeel. Verder is de receptuur van het nummer gevolgd, effe googlen zou ik zeggen
brouwerij 100 watt:
Speciaal bier is hip en in! Is dat erg? Nee, integendeel, wij vinden het hartstikke gaaf dat er zoveel mooie bieren worden gebrouwen door evenzoveel kleine onafhankelijke brouwerijen. We zijn er trots op dat we deel uitmaken van deze beweging. Klinkt cliché, maar dat doen we met onverholen passie en plezier.
Met zoveel stijlen en variaties is het niet gek dat steeds meer mensen de veelzijdigheid en mogelijkheden van bier beginnen te waarderen. Bier doet inmiddels niet meer onder voor wijn of whisky. En daar worden we gelukkig van!: