Wij maken gebruik van cookies om uw bezoek aan Badmintonplanet.nl nog makkelijker te maken. Als u onze website bezoekt, gaat u akkoord met deze cookies.
is een heerlijke Dry Hopped Rye Saison uit het Verenigd Koningkrijk.
Merk | S43 Brewery |
---|---|
Percentage alcohol | 6.5 % |
Verpakking Bier | Blik |
Biersoort | Saison |
Ideale drink temperatuur | 7° |
Land van herkomst | Verenigd Koningkrijk |
Stad van herkomst | Coxhoe |
Vanaf wanneer op de markt | 2021 |
inhoud | 44 cl |
geadviseerd glas | teku |
Geadviseerd eten | Aardbeien, Mild Kaasje, Gegrilde Kip, Bitterballen |
kleur | Amber |
Smaakprofiel | bitter, zoet , zuur |
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) | 5 |
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) | 5 |
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) | 5 |
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) | 5 |
S43 Brewery 100 Minute Hour- Dry Hopped Rye Saison - 44cl blik
100 Minute Hour:
Broadening our horizons, working on something we've never done before, we've decided to brew a Saison. Fermented with a traditional Saison Yeast for your classic fruity ester and phenolic spice, brewed with a portion of Rye Malt to add even more spiciness. For a uniquely modern twist we have then dry hopped with Galaxy, Amarillo and Hallertau Blanc to brew a Saison like nothing else we've ever tasted, fruity and spicey at the front with a refreshing dryness you'd expect from a farmhouse beer!
S43 Brewery:
In 2012 begonnen, met de nadruk op het ontwikkelen van onze eigen British Style Cask bieren geïnspireerd door het lekkers uit het Country Durham Brew House. Destijds stonden we bekend als Sonnet 43 (geïnspireerd door de Victoriaanse dichter Elizabeth Barrett Browning, geboren en getogen in Coxhoe, County Durham, het dorp dat onze brouwerij thuis noemt). Na drie jaar brouwen hadden we in 2015 de productie jaar op jaar verdubbeld en ons team en assortiment uitgebreid, waaronder de bekroonde Raven en Aurora. Weer drie drukke jaren van het brouwen van onze geliefde Cask Ales en we merkten een verandering in onze smaken. Terwijl we nog steeds vatspecials met een enorme snelheid op de markt brachten, raakten we opgewonden door enkele van de meer hop-voorwaartse smaken vanuit het vasteland van Europa en Amerika. Dit was het moment waarop we in contact kwamen met de Texaan, om de ambachtelijke wijze van de brouwerij te komen ontwikkelen.